Огласна табла

ИЗВЕСТУВАЊЕ за часовите по предметот Анимации во туризмот

14/03/2019 - 12:11

Терминот за часовите по предметот Анимации во туризмот од 19.03.2019 (вторник) се презакажува за 20.03.2019 (среда)во 12:00 часот.

 

Проф.др.Иванка Нестороска 

Известување за фотографирање за апсолвенти и професори

13/03/2019 - 16:43

Се известуваат сите апсолвенти и професори кои го пропуштија терминот за фотографирање да дојдат во четврток 14 март 2019 oд 11 часот до 14 часот во салата за состаноци во деканатот.

 

Проект И-ТОУР Покана за понуда:

13/03/2019 - 15:43

Факултетот за туризам и угостителство - Охрид ги поканува сите заинтересирани да достават понуди за Сместување и организација на настан во врска со понудата I-TOUR-CN1-SO1.3-SC026 No. 03-145/1. 

Рокот за доставување на понуди е најдоцна до 21.03.2019 во 12:00 часот.

Повеќе детали  ќе најдете во приложените документи на тендерското досие.

 

Документи

Соработка помеѓу Универзитетот Приморска и ФТУ

12/03/2019 - 16:40

На 12.03.2019 година во посета на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид беа претставници од Универзитетот Приморска со седиште во Копер – Република Словенија, како и Проректорот од Универзитетот Гоце Делчев - Проф. д-р Кирил Барбареев. Делегацијата беше предводена од Ректорот Проф. д-р Драган Марушич. На состанокот беа разгледани можностите за склучување на договор за соработка, договор за Еразмус плус програмата за мобилност, како и можностите за заеднички настан на заеднички проекти.

Завршна Сметка за 2018

12/03/2019 - 09:33

Може да се спуштки од ТУКА

Соопштение за предавањата по предметот Менаџмент на производство на храна

08/03/2019 - 13:49

Се известуваат студентите дека предавањето по предметот Менаџмент на производство на храна ќе се одржи во понеделник во 10 часот.

проф. д-р Симона Мартиноска

Во посета на ФТУ – Охрид беа претставници на Бар Илан универзитетот од Тел Авив

07/03/2019 - 13:15

На 07.03.2019 година во посета на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид беа претставници на Бар Илан универзитетот од Тел Авив – Израел. На состанокот присуствуваше и Ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола при што се договори потпишување на билатерален договор за соработка помеѓу двата универзитети. Се разгледаа факултетите и студиските програми за кои може да се соработува. До крајот на академската 2018/2019 година претставници од УКЛО ќе го посетат Универзитетот Бан Илан.

Термин за настава по Француски Јазик 1 за 07.03.2019

06/03/2019 - 16:48

Се известуваат студентите дека наставата по Француски јазик 1 вочетврток, 07.03.2019година, ќе започне во 13,00 часот.

 

проф. д-р Зоран Николовски

ИЗВЕСТУВАЊЕ - ЛЕТЕН СЕМЕСТАР – ПРЕДАВАЊА АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4

06/03/2019 - 11:55

ЛЕТЕН СЕМЕСТАР – ПРЕДАВАЊА АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4

ПОНЕДЕЛНИК,  11.03.2019 11.00ч.

 

Проф. Д-р Ирина Петровска

ПРЕДАВАЊЕ ОД ПРОФ. ДР. ИРИТ АМИТ ОД БАР ИЛАН УНИВЕРЗИТЕТОТ НА 07 МАРТ 2019

06/03/2019 - 09:23

Во рамките на Еразмус+ соработката на Универзитетот Св. Климент Охридски и Универзитетот Бар Илан од Тел Авив, Израел на 07 март 2019 (четврток) во 11:00 часот  проф др. Ирит Амит ќе одржи предавање од областа на планирање на туристичкиот развој на културното наследство во руралните средини во Израел за студентите и професорите. 

 

Предавањето ќе биде во предавална 5.  

Деканска Управа

Сликање за апсолвенти

05/03/2019 - 12:54

Се известуваат сите апсолвенти дека сликањето за апсолвентското табло  ќе се изврши во просториите на факултетот во салата за состаноци во  деканатот.

Секој студент ќе добие:

-6 фотографии колор.Црно бели или комбиновано (6x9)

-4 фотографии 3,5x4,5

-Една голема фотографија од самиот апсолвент-портрет 13x18

-Голема фотографија од таблото за секој апсолвент

-Големо изложбено табло и урамување на наш трошок

-Доставуваме фотографија за оценување на квалитетот

 

Цената изнесува 800 денари плаќањето се врши на ден на сликањето.

  •  
  • 1 of 101