ОРГАНИЗАЦИЈА
АКРЕДИТАЦИИ
АКТИ
 

 

ОГЛАСНА ТАБЛА

 

 • СООПШТЕНИЈА
 • РАСПОРЕДИ
 • РЕЗУЛТАТИ
 
ЕРАЗМУС мобилност на студенти за стажирање 23 03 2015

 

          

               

ЕРАЗМУС мобилност на студенти за стажирање.

Информација за можности за стажирање на студентите во рамките на ERASMUS+
програмата   заинтересираните студентите можат да најдат на следната веб страна
http://erasmusintern.org/
За подетални информации обратете се кај Проф. Д-р Ирина Петровска,  Еразмус Координатор за ФТУ – Охрид секој понеделник 10-12 ч.

 

 

ПРВИОТ КОЛОКВИУМБЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ 23 03 2015

 

          

               ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015  ГО СЛУШААТ  ПРЕДМЕТОТ БЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ  КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА (I)  КОЛОКВИУМ  ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО СЛЕДНИТЕ ТЕРМИНИ:
-НАСОКИ: ТУРИЗАМ, ХОТЕЛСКО-РЕСТОРАНСКА И ГИД ПЕТОК(27.03.2015) – 10:00 ЧАСОТ
-НАСОКИ: ОСИГУРУВАЊЕ И ЦАРИНА ШПЕДИЦИЈА – вклучувајќи ги и студентите од IV година, ПЕТОК(27.03.2015) – 11:15 ЧАСОТ

 

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                                               Охрид, 23.03.2015

 

 

ПРВИОТ КОЛОКВИУМ КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ 23 03 2015

 

          

  ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015  СЛУШААТ  ПРЕДМЕТИ   КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА (I)  КОЛОКВИУМИ  ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО СЛЕДНИТЕ ТЕРМИНИ:
-ЧЕТВРТОК (02.04.2015) – 11:00 ЧАСОТ СОЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА
-ЧЕТВРТОК (02.04.2015) – 13:00 ЧАСОТ СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА
-НАСОКА:ГИД(27.03.2015) – 13:00 ЧАСОТ – по барање на студентите

 

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                                             Охрид, 23.03.2015

 

 

1 (првиот) колоквиум КРИМИНАЛИСТИЧКА ТЕХНИКА 19 03 2015

 

 

Се известуваат студентите од 3 та година БФК Охрид дека 1 (првиот) колоквиум по предметот КРИМИНАЛИСТИЧКА ТЕХНИКА ќе се одржи на 27.03.2015 година (петок) во 10:00 часот.

Предметен наставник
доц. д-р Слободан Оклевски

 

 

ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА 20 03 2015

 

          

                Им се соопштува на студентите на СИТЕ НАСОКИ кои го одбрале предметот ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА кај Проф. Д-р Науме Мариноски дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ е закажан за ден 23.03.2015 ПОНЕДЕЛНИК во 10:00 ЧАСОТ.

 

Предметен наставник:

Охрид, 18.03.2015                                                                                          
Проф. Д-р Науме Мариноски

 

 

Средба Тошо Чочороски, предметен наставник 12 03 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ НА НАСОКИТЕ: ТУРИЗАМ, ХОТЕЛСКО-РЕСТОРАНСКА И ГИД ОД СИТЕ СТУДИСКИ ГОДИНИ КОИ ВО НАСТАВНАТА ПРОГРАМА ГИ ИМААТ ПРЕДМЕТИТЕ: ПРАКТИЧНА РАБОТА, ТУРИСТИЧКА ПРАКТИКА И УГОСТИТЕЛСКА ПРАКТИКА, ДЕКА НА ДЕН    17.03. 2015 ( ВТОРНИК ) ЌЕ СЕ ОДРЖИ СРЕДБА НА КОЈА ЌЕ СЕ ДЕФИНИРААТ ДЕНОВИТЕ, САТНИЦИТЕ И НАСОКИТЕ ЗА ПРАКТИЧНАТА НАСТАВА ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР.
СРЕДБАТА СО СТУДЕНТИТЕ ЌЕ БИДЕ ПО СЛЕДНИОВ РЕДОСЛЕД:

 • Туризам, ХРН и ГИД – Прва година во 14.00 часот во анфитеатр
 • Туризам - Втора година и ХРН -Трета година во 15.00 часот во анфитетар
 • ХРН и ГИД-Втора гдина и ГИД-Трета година во 16.00 часот во Предавална бр.1
 • Туризам – Трета година во 17.00 часот во Предавална бр.1

Со почит,
Тошо Чочороски, предметен наставник

 

 

 

 

 

 

Предавања ХРАНА И КУЛТУРА кај Проф. Д-р Сашо Коруновски 05 03 2015

 

 

           
Им се соопштува на студентите на СИТЕ НАСОКИ кои го одбрале предметот ХРАНА И КУЛТУРА кај Проф. Д-р Сашо Коруновски дека предавања за ден 12.03.2015 ЧЕТВРТОК се закажуваат во 10:00 ЧАСОТ наместо во 09:00 ЧАСОТ.
Охрид, 05.03.2015

 

Предметен наставник:

Проф. Д-р Сашо Коруновски

 

 

 

АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4 25 02 2015

 

 

СТУДЕНТИТЕ ОД  ОСМИ СЕМЕСТАР КОИ ИЗБРАЛЕ АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4

ДА СЕ ЈАВАТ КАЈ
ПРОФ. Д-Р ИРИНА ПЕТРОВСКА

ПОРАДИ ЕВИДЕНТИРАЊЕ  ВО СПИСОК.

25.02.2015                                                                                                          

Проф. Д-р Ирина  Петровска

 

 

 

 

 

ВНЕСУВАЊЕТО НА ОЦЕНИ И УВИД КАЈ ПРОф.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА 24 02 2015

 

 

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ (I циклус на студии) КОИ ВО ЈАНУАРСКА СЕСИЈА 2015 ПОЛАГАА КАЈ ПРОф.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА ДЕКА ВНЕСУВАЊЕТО НА ОЦЕНИ И УВИД СТУДЕТИТЕ ЌЕ МОЖЕ ДА НАПРАВАТ ВО СРЕДА(25.02.2015) ОД 10:00 ЧАСОТ.

 

Предметен професор:
Проф.д-р Лилјана Баткоска     
Охрид, 23.02.2015

 

 

ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТОТ СОЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА 23 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЧЕТВРТОК (12.02.2015)  ИМАА ЗАКАЖАНИ ПРЕДАВАЊА И АКТИВНОСТИ КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА СЕ ПРЕЗАКАЖУВААТ ЗА ВО ПЕТОК (13.02.2015) И ТОА ВО СЛЕДНИВЕ ТЕРМИНИ:
-ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТОТ СОЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА (13:00 ЧАСОТ),
-Студентите кои го положиле Испитот, евидентирањето на оцени ќе се врши од 14 часот во ПЕТОК (13.02.2015), во истиот термин се  повикуваат и студентите на дополнителен испит.
-Во 14:00 часот се повикуваат сите студенти на консултативна средба кои сакаат да остварат позитивен резултат од Испитот.

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                     
Охрид, 09.02.2015

 

 

 

 

ЈАНУАРСКАТА СЕСИЈА 2015 ПОЛАГАА КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ 23 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЈАНУАРСКАТА СЕСИЈА 2015 ПОЛАГАА КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА:
-Студентите кои го положиле Испитот, евидентирањето на оцени ќе се врши од 10 часот во Четврток (12.02.2015), во истиот термин се  повикуваат и студентите на дополнителен испит.
-Во 11:00 часот се повикуваат сите студенти на консултативна средба кои сакаат да остварат позитивен резултат од Испитот.

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                      
Охрид, 05.02.2015

 

 

 

ПРВИТЕ ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ КАЈ Проф.д-р Пере Аслимоски  23 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 СЛУШААТ  ПРЕДМЕТИ КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА ПРЕДАВАЊАТА  ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО СЛЕДНИТЕ ТЕРМИНИ:
ЧЕТВРТОК (26.02.2015) – 11:00 ЧАСОТ СОЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА
ЧЕТВРТОК (26.02.2015) – 13:00 ЧАСОТ СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски      
Охрид, 23.02.2015

 

 

 

Даночно работење 20 02 2015

 

  Се известуваат студентите дека  нема положени по предметот Даночно работење
Увид на писмените ќе има на 23.02.2015 год. во 13.00 часот

                20.02.2015          
Доц.д-р Ивица Смиљковски

   

 

 

IATA МЕЃУНАРОДНА ОБУКА ЗА КАДРИ ВО ТУРИСТИЧКАТА ИНДУСТРИЈА 18 02 2015

 

 

IATA МЕЃУНАРОДНА ОБУКА ЗА КАДРИ ВО ТУРИСТИЧКАТА ИНДУСТРИЈА НА ФТУ-ОХРИД ВО СОРАБОТКА СО САВАНА ТРАВЕЛ ТРЕНИНГ ЦЕНТАР ТЕРМИНИ ЗА ОБУКА: МАРТ И СЕПТЕМВРИ 2015

 

Формулар за пријавување тука ...

Програма IATA тука ...

 

 

 

 

ПРВИТЕ предавања ХРАНА И КУЛТУРА 18 02 2015

 

  

                Им се соопштува на студентите на на СИТЕ НАСОКИ кои го одбрале предметот ХРАНА И КУЛТУРА кај Проф. Д-р Сашо Коруновски дека ПРВИТЕ предавања се закажуваат на ден 19.02.2015 ЧЕТВРТОК во 09:00 ЧАСОТ.

 

Предметен наставник:
Проф. Д-р Сашо Коруновски

Охрид, 19.02.2015          

 

 

Испитот современи даночни системи 18 02 2015

 

 

Испитот современи даночни системи кај проф др Ивица Смиљковски е одложен ќе се одржи на 23.02.2015 година во 13 часот

 

 

 

 

ПРЕДАВАЊЕ  Erasmus + програмите  18 02 2015

 

 

                Известување     
Почитувани  студенти  на ФТУ – Охрид

ФТУ – Охрид во рамките на промовирањето на Erasmus + програмите за образование и мобилност, Ве поканува на  ПРЕДАВАЊЕ   за запознавање со можностите за студентска мобилност  и пријавување за студентска мобилност за 2015 академска година.
19.02.2015 ЧЕТВРТОК  во 13.00 ч.

                     Деканска управа

 

 

 

 

 

ЗАПИШУВАЊЕТО НА ПАРНИОТ СЕМЕСТАР  СТУДЕНТСКИ  18 02 2015

 

 

ЗАПИШУВАЊЕТО НА ПАРНИОТ СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ПРВА И ЧЕТВРТА ГОДИНА ЌЕ СЕ ВРШИ ОД 16.02.2015 ДО 20.02.2015 ОД 11-15 ЧАСОТ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА.
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ
ЗА ПРВА ГОДИНА

 • ИНДЕКС СО ПЕЧАТ ЗА ИЗВРШЕН СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕД
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ШВ-20 ОБРАЗЕЦ
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ЕКТС ОБРАЗЕЦ ПОТПИШАН ОД РАКОВОДИТЕЛОТ НА СТУДИСКАТА ПРОГРАМА
 • УПЛАТНИЗА ЗА РАТА ЗА ПАРТИЦИПАЦИЈА И КНИГИ
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТИ АНКЕТНИ ПРАШАЛНИЦИ ЗА ПОЛОЖЕНИТЕ ИСПИТИ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 ГОДИНА

ЗА ЧЕТВРТА ГОДИНА

 • ИНДЕКС
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ШВ-20 ОБРАЗЕЦ
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ЕКТС ОБРАЗЕЦ ПОТПИШАН ОД РАКОВОДИТЕЛОТ НА СТУДИСКАТА ПРОГРАМА
 • УПЛАТА РАТА ЗА ПАРТИЦИПАЦИЈА

ЗАПИШУВАЊЕТО НА ПАРНИОТ СЕМЕСТАР ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ВТОРА И ТРЕТА ГОДИНА ЌЕ СЕ ВРШИ ОД 23.02.2015 ДО 27.02.2015 ОД 11-15 ЧАСОТ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА.
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ
ЗА ВТОРА ГОДИНА

 • ИНДЕКС
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ШВ-20 ОБРАЗЕЦ
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ЕКТС ОБРАЗЕЦ ПОТПИШАН ОД РАКОВОДИТЕЛОТ НА СТУДИСКАТА ПРОГРАМА
 • УПЛАТНИЦА ЗА РАТА ЗА ПАРТИЦИПАЦИЈА И КНИГИ
 • УПЛАТНИЦА ЗА НЕПОЛОЖЕНИ ИСПИТИ ОД ПАРЕН СЕМЕСТАР
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТИ АНКЕТНИ ПРАШАЛНИЦИ ЗА ПОЛОЖЕНИТЕ ИСПИТИ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 ГОДИНА

ЗА ТРЕТА ГОДИНА

 • ИНДЕКС
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ШВ-20 ОБРАЗЕЦ
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТ ЕКТС ОБРАЗЕЦ ПОТПИШАН ОД РАКОВОДИТЕЛОТ НА СТУДИСКАТА ПРОГРАМА
 • УПЛАТА РАТА ЗА ПАРТИЦИПАЦИЈА
 • УРЕДНО ПОПОЛНЕТИ АНКЕТНИ ПРАШАЛНИЦИ ЗА ПОЛОЖЕНИТЕ ИСПИТИ ОД ЗИМСКИ СЕМЕСТАР ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 ГОДИНА

ДОКОЛКУ СТУДЕНТИТЕ НЕМААТ РЕЗУЛТАТИ ЗА ИСПИТИТЕ ОД ПАРНИОТ СЕМЕСТАР ИСТИОТ ЌЕ ГО ЗАПИШАТ ОТКАКО ЌЕ ИМ БИДЕ ЕВИДЕНТИРАНА ОЦЏЕНКАТА ВО ИНДЕКС.

 

 

 

 

Испит Методика на истржување на финансиски криминал и Перење пари 11 02 2015

 

 

Испит по предметите Методика на истржување на финансиски криминал и Перење пари на насока БФК кај проф д-р Светлана Николовска ќе се одржи на 13.02.2015година во 11 часот.

 

 

 

IATA МЕЃУНАРОДНА ОБУКА ЗА КАДРИ ВО ТУРИСТИЧКАТА ИНДУСТРИЈА   11 02 2015

 

 

IATA МЕЃУНАРОДНА ОБУКА ЗА КАДРИ ВО ТУРИСТИЧКАТА ИНДУСТРИЈА НА ФТУ-ОХРИД ВО СОРАБОТКА СО САВАНА ТРАВЕЛ ТРЕНИНГ ЦЕНТАР ТЕРМИНИ ЗА ОБУКА: МАРТ И СЕПТЕМВРИ 2015

 

 

Формулар за пријавување тука ...

 

Програма IATA тука ...

 

 

 

 

Испитите кај прф д-р Миодраг Лабовиќ   11 02 2015

 

 

Испитите кај прф д-р Миодраг Лабовиќ на насока БФК на прв циклус на студии ќе се одржат на 13.02.2015 година во 11 часот.

 

 

Соопштение  Проф.д-р Мирјана Секуловска     11 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ НА СИТЕ НАСОКИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГИ СЛУШААТ ПРЕДМЕТИТЕ : МЕНАЏМЕНТ НА ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ И ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ ВО ТУРИЗМОТ ДЕКА ПРЕДАВАЊАТА ПО ПРЕДМЕТИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖУВААТ СЕКОЈ ПОНЕДЕЛНИК ОД 12:00 -15:00 ЧАСОТ ВО АМФИТЕАТАР.
Предметен професор:
Проф.д-р Мирјана Секуловска                                                                                              
Охрид, 11.02.2015

 


ИЗВЕСТУВАЊЕ
ДОПОЛНИТЕЛЕНИОТ ИСПИТ ПО ПРЕДМЕТОТ МЕНАЏМЕНТ НА ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ  ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА ДЕН 16.02.2015 ОД 11:00 ЧАСОТ.
СЕ ПОВИКУВААТ СЛЕДНИВЕ СТУДЕНТИ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН ИСПИТ:

 1. Саздовска Теодора
 2. Трпоски Петар              
 3. Зачев Ердал
 4. Мавмудоски АкиФ
 5. Петреска Тања

Предметен професор:
Проф.д-р Мирјана Секуловска                                                                                              
Охрид, 11.02.2015

 

 

 

ПРЕДАВАЊА по предметот Менаџмент на настани   09 02 2015

 

 

Предавањата по предметот Менаџмент на настани на насоката Менаџмент во услужен сектор ќе се одржуваат во вторник од 10-13 часот.


Проф.др.Иванка Нестороска

 

 

ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ кај Проф.д-р Пере Аслимоски    09 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЧЕТВРТОК (12.02.2015)  ИМАА ЗАКАЖАНИ ПРЕДАВАЊА И АКТИВНОСТИ КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА СЕ ПРЕЗАКАЖУВААТ ЗА ВО ПЕТОК (13.02.2015) И ТОА ВО СЛЕДНИВЕ ТЕРМИНИ:


ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТОТ СОЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА (13:00 ЧАСОТ),


Студентите кои го положиле Испитот, евидентирањето на оцени ќе се врши од 14 часот во ПЕТОК (13.02.2015), во истиот термин се  повикуваат и студентите на дополнителен испит.


Во 14:00 часот се повикуваат сите студенти на консултативна средба кои сакаат да остварат позитивен резултат од Испитот.

 

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                     
Охрид, 09.02.2015

 

 

 

ПРЕДАВАЊА Доц.д-р Ивица Смиљковски   06 02 2015

 

 

Се известуваат студентите кои имаат предавања кај
Доц.д-р Ивица Смиљковски дека предавањата се презакажани за следните термини:

 1. Транспорт и осигурување во меѓународната трговија за трета година Царина и шпедиција во понеделник со почеток од 11.00 часот,
2. Фискален систем за втора година Царина и шпедиција во вторник со почеток од 11 часот.

 

                06.02.2015                                                                                          
Доц.д-р Ивица Смиљковски

 

 

ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ кај Проф.д-р Лилјана Баткоска   06 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГИ СЛУШААТ ПРЕДМЕТИТЕ : ПСИХОЛОГИЈА ВО ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВО, ДЕЛОВНА ПСИХОЛОГИЈА И ПСИХОЛОГИЈА НА ИСХРАНА КАЈ ПРОФ.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА ДЕКА ПРВИТЕ ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО СРЕДА (11.02.2015) ОД 11:00 ЧАСОТ ВО АМФИТЕАТАР.

 

Предметен професор:
Проф.д-р Лилјана Баткоска                                                                                                     
Охрид, 04.02.2015
С О О П Ш Т Е Н И Е

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГО СЛУШААТ ПРЕДМЕТОТ : КРИМИНАЛИСТИЧКА ПСИХОЛОГИЈА КАЈ ПРОФ.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА ДЕКА ПРВИТЕ ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТОТ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО ЧЕТВРТОК (12.02.2015) ОД 10:00 ЧАСОТ ВО ПРЕДАВАЛНА (1).

Предметен професор:
Проф.д-р Лилјана Баткоска                                                                                                                     
Охрид, 04.02.2015

 

 

 

ПРЕДАВАЊА Финансиски менаџмент   06 02 2015

 

 

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот Финансиски менаџмент дека предавањата ќе се одржат на ден 07.02.2015 година (сабота) во 12 часот.


Проф. Д-р Климе Попоски

 

 

Испитот по Меѓународни односи и меѓународна соработка  04 02 2015

 

 

Испитот по Меѓународни односи и меѓународна соработка кај проф др Снежана Никодиноска ќе се одржи на 06.02.2015 во 10 часот.

 

 

 

С О О П Ш Т Е Н И Е ПРЕДАВАЊА Проф.д-р Пере Аслимоски   04 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 СЛУШААТ ПРЕДМЕТИ КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ  ДЕКА ПРВИТЕ ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО ПЕТОК (13.02.2015) ВО СЛЕДНИТЕ ТЕРМИНИ:
БЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ (09:00 ЧАСОТ) ВО АМФИТЕАТАР
 СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА (11:00 ЧАСОТ ) ВО АМФИТЕАТАР.

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                     
Охрид, 05.02.2015


С О О П Ш Т Е Н И Е

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЈАНУАРСКАТА СЕСИЈА 2015 ПОЛАГАА КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА:
-Студентите кои го положиле Испитот, евидентирањето на оцени ќе се врши од 10 часот во Четврток (12.02.2015), во истиот термин се  повикуваат и студентите на дополнителен испит.
-Во 11:00 часот се повикуваат сите студенти на консултативна средба кои сакаат да остварат позитивен резултат од Испитот.

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                      
Охрид, 05.02.2015

 

 

Испитот по Меѓународни односи и меѓународна соработка 03 02 2015

 

Испитот по Меѓународни односи и меѓународна соработка кај проф др Снежана Никодиноска ќе се одржи на 06.02.2015 во 10 часот.

 

ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ KAJ Проф.д-р Мирјана Секуловска   02 02 2015

 

 

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ НА СИТЕ НАСОКИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГИ СЛУШААТ ПРЕДМЕТИТЕ : МЕНАЏМЕНТ НА ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ И ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ ВО ТУРИЗМОТ ДЕКА ПРВИТЕ ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО ПОНЕДЕЛНИК (09.02.2015) ОД 14:00 ЧАСОТ ВО АМФИТЕАТАР.

 


Предметен професор:
Проф.д-р Мирјана Секуловска                                                                                                      
Охрид, 02.02.2015

 

 

 

Наставата за летниот семестар од академската 2014/2015 година 02 02 2015

 

Наставата за летниот семестар од академската 2014/2015 година започнува на 02.02.2015. Распоредот на настава е објавен на веб страната од Факултетот за туризам и угостителство – Охрид www.ftu.uklo.edu.mk.

Од деканската управа

 

 

Впишување на оцени Проф. Д-р Сашо Коруновски 02 02 2015

 

 

Им се соопштува на студентите кои ги положиле испитите кај Проф. Д-р Сашо Коруновски – ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО и ХРАНА И КУЛТУРА дека впишувањето на оценките ќе се врши на ден 04.02.2015 – СРЕДА од 09:00 до 10:00 часот.
СТУДЕНТИТЕ ТРЕБА ДА ГИ ПРЕДАДАТ ИНДЕКСИТЕ КАЈ АСИСТЕНТОТ М-Р МИХАЕЛ  РИСТЕСКИ

Охрид 14.02.2015                                                                                             

Асс. М-р Михаел Ристески

 

 

 

-Испитите кај ДОЦ.Д-Р ДАНИЈЕЛА МИЛОШОСКА 30 01 2015

 

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУЕДЕНТИТЕ ДЕКА ИСПИТИТЕ КАЈ ДОЦ.Д-Р ДАНИЈЕЛА МИЛОШОСКА СЕ ОДЛОЖУВААТ ЗА ЧЕТВРТОК 05.02.2015 ВО 12h.

ПРЕДМЕТЕН НАСТАВНИК:
ДОЦ.Д-Р ДАНИЈЕЛА МИЛОШОСКА

 

 

Впишување на оцени Проф.д-р Климе Попоски 30 01 2015

 

Се известуваат студентите дека  увид и впишување на оцени по предметот
Финансиски менаџмент, Вовед во осигурување и Финансиско сметководство  кај Проф. д-р Климе Попоски ќе се одржи на ден 31.01.2015 во 12.00 часот

 

                30.01.2015
Проф.д-р Климе Попоски

 

 

 

-Испитот по Превенција на криминалитет 23 01 2015

 

-Испитот по Превенција на криминалитет на насока БФК ќе се одржи на 28.01.2015 во 11 часот.

 

 

 

Испитите кај проф д-е Светлана Николовска 23 01 2015

 

-Испитите кај проф д-е Светлана Николовска на насока БФК ќе се одржат на 28.01.2015 во 11 часот.  

 

 

 

Испитите по предметите кај Проф. д-р Васко Речкоски 23 01 2015

 

Презакажување на испит

 

Се известуваат студентите дека испитите по предметите кај Проф. д-р Васко Речкоски ќе се одржат на 28.01.2015 година (среда) во 12:00 часот.

 

Предметен наставник

Проф. д-р Васко Речкоски

 

 

 

Испитот Методика на истражување на организиран криминал 23 01 2015

 

Испитот Методика на истражување на организиран криминал кај проф д-р Марјан николовски на насока БФК ќе се одржи на 28.01.2015 година во 11 часот

 

 

 

Испитот по предметот КРИМИНАЛИСТИЧКА ТЕХНИКА 20 01 2015

 

Презакажување на испит Се известуваат студентите од 3 та година БФК дека испитот по предметот КРИМИНАЛИСТИЧКА ТЕХНИКА ќе се одржи на 22.01.2015 година (четврток) во 10:00 часот. Предметен наставник доц. д-р Слободан Оклевски

 

 

 

Испитот по Управно право на насока БФК кај проф д-р Искра Малетиќ 20 01 2015

 

Испитот по Управно право на насока БФК кај проф д-р Искра Малетиќ ќе се одржи на 27.01.2015 год во 11 часот

 

 

 

Испитот по предметот КРИМИНАЛИСТИЧКА ТЕХНИКА 15 01 2015

 

Се известуваат студентите од 3 та година БФК дека испитот по предметот КРИМИНАЛИСТИЧКА ТЕХНИКА ќе се одржи на 22.01.2015 година (четврток) во 17:00 часот.

 

Предметен наставник доц. д-р Слободан Оклевски

 

 

 

Испитот кај Проф. Д-р Братислав Милошевиќ 13 01 2015

 

Се известуваат студентите од Охрид, III година насоката Осигурување кои според распоредот за испитна сесија Јануари 2015 година полагаат на 20.01.2015 година, предметите Реосигурување, Осигурување во туризмот и угостителството, Живото и здравствено осигурување, испитот се презакажува на 05.02.2015 година (Четврток) во 14 часот.

 

Предметен наставник,
Проф. Д-р Братислав Милошевиќ

 

 

 

Испитите кај проф др Злате Димовски13 01 2015

 

Испитите кај проф д-р Злате Димовски на насока БФК ќе се одржат на 27.01.2015 година во 11 часот.

 

 

 

Испитот по предметот Кривично процесно право 13 01 2015

 

Испитот по предметот Кривично процесно право кај доц.д-р Катерина Крстевска ќе се одржи на 27.01.2015 година во 11 часот.

 

 

 

Поправен втор колоквиум по предметот Информациони технологии 213 12 2014

 

 

Поправен втор колоквиум по предметот Информациони технологии ќе се одржи на 14.01.2015 со почеток во 14 часот.

Предметен професор.

 

 

Испитите кај проф др Пеце Николовски 30 12 2014

 

Испитите кај проф др Пеце Николовски Интерна и екстерна контрола и Финансиска контрола и ревизија ќе се одржат на 22.01.2015 година во 9 часот.

 

 

 

Задолжителен систематски преглед 23 12 2014

 

На студентите од прва година им се соопштува дека треба да направат задолжителен систематски преглед во Службата за превентива – во состав на Охридската болница во периодот 23.12.2014 до 01.02.2015. Службата работи секој работен ден во периодот 8-15 часот. Студентите треба да носат здравствени книшки.

                                                                                                                               

Од деканската управа

 

 

 

 

 

 

 

 

- Распоред на испити април 2015 Охрид

 

- Распоред на предавања летен семестар 2014/15

 

- Распоред на испити Велес 0/2015

 

- Распоред на испити, Јануари, Охрид 2015

 

 

- Распоред на испити, Ноември, Охрид 2014

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2014/15 Охрид

 

 

- Распоред на испити 3 -та година, Август Велес 2014

 

- Распоред на испити Велес 09/2014

 

- Распоред на испити 3 -та година, Август Охрид 2014

 

 

 

- Распоред на испити Велес 05/2014

 

- Распоред на испити Велес 04/2014

 

- Распоред на испити Април Јуни и Септември Охрид 2013/2014

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2013/14 БФК

 

- Распоред на испити Велес 01/2014

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2013/14 Охрид и Велес

 

- Распоред на испити Велес 11/2013

 

- Распоред на испити Охрид 01/2014

 

- Распоред на испити Охрид 11/2013

 

 

- Термини за консултации Охрид Зимски семестар 2013/2014

 

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2013/14 Охрид и Велес

 

 

- Распоред на испити Велес 09/2013

 

- Распоред на испити Охрид 09/2013

 

- РАСПОРЕД НА СТУДЕНТИ ОД ПРВА И ВТОРА ГОДИНА - НАСОКА: ТУРИЗАМ, ГИД, ХРН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА ПРАКТИЧНА РАБОТА ВО УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ

 

- Распоред на испити Велес 06/2013

 

- Распоред на испити Охрид и БФК 06/2013

 

 

- Распоред на испити Велес 01/2013

- Распоред на испити Охрид 04/2013

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2012/13 БФК Скопје и Охрид

 

- Распоред на предавања летен семестар 2012/13 Охрид и Велес

 

 

- Распоред на испити Велес 01/2013

 

- Распоред на испити Охрид 01/2013

 

 

 

- Распоред на испити Велес 11/2012

 

- Распоред на испити Охрид 11/2012

 

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2012/13 БФК Скопје и Охрид

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2012/13 Охрид и Велес

 

 

 

- Распоред на испити Велес 09/2012

 

- Распоред на испити Охрид 09/2012

 

 

- Распоред на испити Велес 06/2012

 

- Распоред на испити Охрид 06/2012

 

 

 

- Распоред на испити Велес 04/2012

 

- Распоред на испити Охрид 04/2012

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2011/12 БФК Скопје и Охрид

 

- Распоред на предавања летен семестар 2011/12 Охрид и Велес

 

 

 

 

- Термини за консултации

 

 

 

 

  Bookmark and Share
 
 
- Резултати Испит Фискален систем Комисиски Охрид 03 2015
- Резултати Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Иванка Нестороска Велес 02 2015
- Резултати МИС и Бизнис информатика Велес 02 2015
- Резултати Проф д-р Сашо Коруновски Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Лидија Симонческа Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Лилјана Баткоска 02 2015
- Резултати Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Лидија Симонческа 02 2015
- Резултати Проф. д-р Трајче Дојчиноски 02 2015
- Резултати Проф. д-р Злате Димовски 02 2015
- Резултати Информациони технологии 02 2015
- Резултати Актураска математика 02 2015
- Резултати Проф. д-р Симона Мартиноска Велес 02 2015
- Резултати Царинско право и Царинско работење 02 2015
- Резултати од колоквиуми_Проф.д-р Лилјана Баткоска
- Резултати Царински систем и политика испити и колок. 02 2015
- Резултати Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ 02 2015
- Резултати Кривично процесно право БФК 02 2015
- Резултати Англиски јазик 02 2015
- Резултати Кривично процесно право 02 2015
- Резултати испити и колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски 02 2015 Охрид
- Резултати испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан 02 2015 Охрид
- Резултати испити Проф. д-р Сашо Коруновски 01 2015 Охрид
- Резултати испити Проф. д-р Јове Кекеновски 01 2015 Охрид
- Резултати Меѓународен патнички промет 01 2015
- Прелиминарни Организирање на конгреси и средби 01 2015
- Испит Криминалистичка техника 01 2015 Охрид БФК
- Испит Осигурително право 01 2015
- Испит Основи на право со туристичко право 01 2015
- Испит Бизнис информатика Охрид 01 2015
- Испит МИС Охрид 01 2015
- Прелиминарна листа Проф. д-р Пере Аслимоски 01 2015
- Испити Проф. д-р Катерина Ангелевска Најдеска 01 2015
- Менаџмент во услужен сектор 2 колоквиум 01 2015
- Информациони технологии 01 2015
- Ресторански менаџмент Испити и Колоквиум 01 2015
- Основи на туризам со гастрономски туризам 01 2015
- Информациони технологии Колоквиуми 01 2015
- Колоквиуми Основи на туризмот 01 2015
- Финансиски систем 2 колоквиум и поправен 01 2015
- Криминалитет и детекција Колоквиуми 01 2015
- Германски јазик 2 колоквиум 01 2015
- Англиски јазик 2 колоквиум 01 2015
- Ресторански менаџмент 2 колоквиум 12 2014
- Втор колоквиум Реосигурување 1 12 2014
- Втор колоквиум Реосигурување 12 2014
- Втор колоквиум Информациони технологии 12 2014
- Културно наследство и Заштита на култ. насл. 2 колоквиум 12 2014 Охрид
- Колоквиуми 2 Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 12 2014
- Колоквиуми 2 Проф. д-р Иванка Нестороска 12 2014
- Менаџмент во тур. и угостителството 2 колоквиум 12 2014
- Осигурување на земјоделството Охрид и Велес 12 2014
- Основи на право со тур. право и Осигурително право Охрид 12 2014
- Културно наследство 2 колоквиум Велес 12 2014
- Царинско право 2 колоквиум 12 2014
- Социологија 2 Колоквиум Охрид 12 2014
- Царински систем и политика 2 колоквиум 12 2014
- Германски јазик Проф. д-р Елена Цицковски Охрид 12 2014
- Заштита на културно наследство и Културно наследство Колоквиуми 12 2014
- Фискален систем Комисиски 12 2014
- Колоквиуми поправни Германски јазик 12 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа 12 2014
- Испит Менаџмент на човечки ресурси 12 2014
- Испит Актуарство 12 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски 12 2014
- Колоквиуми поправни Англиски јазик 11 2014
- Испити Криминалитет и детекција и Царинско казнено право 11 2014
- Колоквиум 1 поправен Ресторански менаџмент 11 2014
- Колоквиум Криминалистичка методика 11 2014
- Испити и колоквиуми Криминалистичка техника 11 2014
- Испити и поправен колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска 11 2014
- Царинско работење Испит 11 2014
- Културно наследство Колоквиум Велес 11 2014
- Политика за развој на туризмот Велес 11 2014
- Финансиски систем Колоквиум 11 2014
- Испити и колоквиуми Царинско работење 11 2014
- Колоквиуми поправни Проф д-р Пере Аслимоски11 2014
- Испити и колоквиуми Проф д-р Иванка Нестороска 11 2014
- Испити МИС Проф. д-р Мирјана Секуловска Охрид и Велес 11 2014
- Поправен 1 колоквиум Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 11 2014
- Колоквиум Социологија 11 2014 Охрид
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид и Велес 11 2014
- Колоквиу 1 Уставно право 11 2014
- Колоквиуми Германски јазик Проф. д-р Јагода Стрезоска 11 2014
- 1 Колоквиуми Проф. д-р Ивица Смиљковски 11 2014 Охрид
- Англиски јазик 1 колоквиум 11 2014 Охрид
- Кривично процесно право Завршен испит 11 2014
- Реосигурување 1 колоквиум Охрид 11 2014
- Познавање на стоки со наука за исхрана Охрид 1 колоквиум 11 2014
- Деловно комуницирање 1 колоквиум 11 2014
- Стандардизација 1 колоквиум 11 2014
- КПП Колоквиумски 11 2014
- Царинско право 1 колоквиум 11 2014
- Менаџмент во туризам и угостителство 1 колоквиум 11 2014
- Меѓународен патнички промет 1 Колоквиум 11 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Симона Мартиноска 11 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 09 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа Велес 09 2014
- Испит МИС Охрид 09 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа 09 2014
- Испити Проф. д-р Пеце Николовски 09 2014
- Криминалистичка методика 09 2014
- Царинска управна постапка 09 2014
- Испити Проф. д-р Цветко Андреески 09 2014
- Испит Криминалистичка техника 09 2014
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска 09 2014
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски 09 2014 Охрид и Велес
- Испити Проф. д-р Данијела Милошоска 09 2014
- Испити Проф. Тоше Чочороски 09 2014
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска 09 2014
- Испити Охрид Проф. д-р Габриела Ракичевиќ 09 2014
- Испит Кривично процесно право 08 2014
- Испит Англиски јазик 08 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Велес 09 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 09 2014
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид и Велес 09 2014
- Испити Информациони технологии и Актуарство 06 2014
- Прелиминарна Кривично процесно право 08 2014
- Испит МИС Охрид 06 2014
- Колоквиуми конечни МИС Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Велес 06 2014
- Испит Финансиски систем Велес 06 2014
- Испити Проф.д-р Ристо Речкоски Охрид 06 2014
- Дополнително испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 06 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 06 2014
- Криминалистичка техника Испит и колоквиуми Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2014
- Комисиски испит Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 06 2014
- Испити Доц. д-р Катерина Ангелевска Охрид 06 2014
- Испити Проф д-р Симона Мартиноска Охрид и Велес 06 2014
- Испит Информациони технологии Охрид 06 2014
- Колоквиуми Принципи на управување со ризици Охрид 06 2014
- Крајни оценки Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2014
- Испити и колок Крајни Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Климе Попоски Охрид 06 2014
- Испити Проф .д-р Злате Димоски Охрид 06 2014
- Актуарство Крајни резултати Охрид 06 2014
- Пензиско и социјално осигурување Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 06 2014
- Испити проф. др. Иванка Нестороска Охрид 06 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Охрид и Велес 06 2014
- Испит Кривично процесно право Охрид 06 2014
- Испит Криминалитет и детекција Охрид 06 2014
- Актуарство Испит и Колоквиуми Охрид 06 2014
- Прелиминарна листа Проф. д-р Пере Аслимоски 06 2014
- Царинско право испит Охрид 06 2014
- Менаџмент на човечки ресурси II Колоквиум Охрид 06 2014
- Пензиско и социјално осигурување II Колоквиум Охрид 06 2014
- Прелиминарна листа Проф. д-р илјана Баткоска Охрид 06 2014
- Испит Англиски јазик Охрид 06 2014
- Кривично процесно право испит бфк Охрид 06 2014
- Храна и култура крајни Велес 06 2014
- Колоквиуми II МИС Охрид и Велес 05 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Велес и Охрид 05 2014
- Принципи на управување со ризик I и I поправен колок 05 2014 Охрид
- Актуарство II колоквиум Охрид 05 2014
- Испити и колоквиуми Царинско работење Охрид 05 2014
- Колоквиуми II - ри Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 05 2014
- Колоквиуми крајни Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 05 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид 05 2014
- Колоквиуми II - ри Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 05 2014
- Криминалистичка техника Прелиминарна и II Колоквиум БФК 05 2014
- Патнички агенции 2 колоквиум Охрид 05 2014
- Колоквиуми 2 Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 05 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид и Велес 05 2014
- Меѓународна трговија II колоквиум Охрид 05 2014
- Кривично процесно право Прелиминарна листа Охрид 05 2014
- Испит МИС Охрид 05 2014
- Англиски јазик II Колоквиум Охрид 05 2014
- Испити и Колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 05 2014
- Англиски јазик I и II колоквиум Охрид 05 2014
- II Колоквиум Кривично процесно право Охрид 05 2014
- Колоквиум Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 05 2014
- Колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 05 2014
- Колоквиум Англиски јазик Поправен 05 2014
- Колоквиум Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 05 2014
- Колоквиум поправен МИС Охрид 05 2014
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 05 2014
- Испит Криминалистичка методика БФК Охрид 05 2014
- I Колоквиум Пензиско и социјално осигурување Охрид 04 2014
- Поправен колоквиум Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 04 2014
- Актуарство I колоквиум Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 04 2014
- Поправен колоквиум и дополнителни испити Ох и Ве Проф. д-р Ј Билјан
- Поправен колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 04 2014
- Криминалистичка техника I поправен колоквиум Охрид 04 2014
- Кривично процесно право конечни Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Катерина Ангелевска Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска 04 2014 Охрид
- I поправен колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска 04 2014 Охрид
- I Коловиум Проф д-р Пере Аслимоски Велес 04 2014
- I колоквиум Царинска тарифа Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 04 2014
- I колоквиум Патнички агенции Охрид 04 2014
- I колоквиум Туристичка Географија Охрид 04 2014
- II Колоквиум Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 04 2014
- I поправен колоквиум Кривично процесно право Охрид 04 2014
- Испит Кривично процесно право Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Криминалистичка техника Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Проф, д-р Иванка Нестороска Велес 04 2014
- Колоквиуми и испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Менаџмент на човечки ресурси Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 04 2014
- Прв Колоквиум Проф. д-р Цветко Андреески Охрид 04 2014
- Проф. д-р Иванка Нестороска I Колоквиум Охрид 04 2014
- Царинска тарифа I Колоквиум Охрид 04 2014
- Безбедност во туризмот Прв колоквиум Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Англиски јазик Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Криминалистичка психологија Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Меѓународна трговија Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Кривично процесно право 04 2014
- Прв колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 04 2014
- Прв колоквиум МИС Охрид и Велес 03 2014
- Прв Колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 03 2014
-Прв колоквиум Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 03 2014
- Испит Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 03 2014
- Резултати Проф. д-р Сашо Коруновски 03 2014
- Меѓународен патнички промет 2 колоквиум 02 2014
- Финансиски системи конечни Велес 02 2014
- Испити Дополнително Проф. д-р Јованка Билјан Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Велес 02 2014
- Испит Англиски јазик Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Мирјана Секуловска Охрид и Велес 02 2014
- Испитит Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Велес 02 2014
- Испит Ресторански менаџмент Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид
- Дополнителен испит и колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 02 2014
- Испит Бизнис Информатика Охрид 02 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа 02 2014
- Осигурување во земјоделието Охрид 02 2014
- Финансиски системи Конечни Охрид 02 2014
- Поправен колоквиум Меѓународен патнички промет Охрид 02 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 02 2014
- Комисиски Фискален систем и Даночно работење Охрид 02 2014
- Менаџмент со осигурителни операции Охрид 02 2014
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 02 2014
- Криминалистичка методика Конечни Охрид 02 2014
- Криминалистичка методика Втор поправен колоквиум Охрид 02 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 01 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 01 2014
- Крајни оценки Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 01 2014
- Кривично процесно право Крајни БФК 01 2014
- Колоквиуми крајни оценки Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 01 2014
- Испити и крајни колоквиуми Проф. д-р Симона Мартиноска Охрид 01 2014
- Информациони технологии Завршни Охрид 01 2014
- Кривично процесно право БФК Охрид 01 2014
- Криминалистичка методика Конечни Охрид 01 2014
- Деловно планирање 2 колоквиум Охрид 01 2014
- Интерна и екстерна контрола Конечни 01 2014 Охрид
- Методика на истражување на организиран криминал Прелим. Охрид 01 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 01 2014
- Меѓународен патнички промет 1 колоквиум Охрид 01 2014
- Методика на истражување финансиски криминач Прелиминарна 01 2014
- Методика на истражување на компјутерски криминал Прелиминарна 01 2014
- Англиски јазик Испит Охрид 01 2014
- Бизнис информатика Колоквиум Охрид 01 2014
- Ресторански менаџмент крајни резултати 01 2014
- Уставно право Втор колоквиум Проф. д-р Јове Кекеновски 01 2014
- Германски јазик Втор колоквиум Проф. Јагода Стрезоска 01 2014
- Прелиминарна листа колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски 01 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Миладин Крстаноски 01 2014
- Англиски јазик втор колоквиум 01 2014
- Финансиски системи 2 Колоквиум и поправен 1 колок, Охрид 01 2014
- Методика на истражување финансиски криминал 2 колок 01 2014
- Царинско работење 2 колоквиум 01 2014
- Методика на истражување на организира криминал 2 колок 01 2014
- Осигурување во земјоделието колоквиумски 01 2014 Охрид
- Превенција на криминалитет 01 2014 БФК Охрид
- Основи на туризмот Колоквиуми 12 2013 Охрид
- Царинско познавање на стоката втор колоквиум Охрид 12 2013
- Колоквиуми Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 12 2013
- Ресторански менаџмент Втор колоквиум Охрид 12 2013
- Колоквиуми континуирано Кривично процесно право Охрид 12 2013
- Колоквиуми Проф.д-р Иванка Нестороска Охрид 12 2013
- Втор колоквиум Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 12 2013
- Втор колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 12 2013
- Криминалистичка методика втор колоквиум Охрид 12 2013
- Информациони технологии Колоквиуми Охрид 12 2013
- Прв поправен колоклвиум Менаџмент Охрид 12 2013
- Германски јазик Проф. Елена Цицковска Охрид 12 2013
- Финансиски систем Колоквиум Велес 12 2013
- Колоквиуми Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид и Велес 12 2013
- II Поправен колоквиум методика на истраж. на орг. криминал 12 2013
- Конечни резултати Кривично процесно право 12 2013
- Колоквиуми и испити Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид и Велес 12 2013
- Колоквиуми и испит Проф. д-р Пере Аслимоски 12 2013
- Колоквиуми поправни Проф. д-р Пере Аслимоски 12 2013
- Колоквиум Меѓународни односи и меѓ. соработка БФК 12 2013
- Колоквиум Организирање конгреси и средби Охрид и Велес 12 2013
- Испити Проф д-р Лилјана Баткоска Охрид и Велес 12 2013
- II колоквиум Ресторански менаџмент Велес 12 2013
- I колоквиум поправен Меѓународни односи БФК Охрид 12 2013
- I колоквиум Осигурување во земјоделието Велес 12 2013
- I колквиум поправен Управно право Охрид 12 2013
- Втор колоквиум МЧР 12 2013
- Колоквиуми Основи на туризам Охрид и Велес 12 2013
- Колоквиум Англиски јазик Велес 11 2013
- Испит Кривично процесно право Охрид 11 2013
- Колоквиум поправен Основи на право со туристичко право 11 2013
- Колоквиум поправен Осигурително право Охрид 11 2013
- Колоквиум Уставно право Охрид 11 2013
- Испит Пензиско и социјално осигурување Охрид 11 2013
- Испит МИС Велес 11 2013
- Информациски технологии поправен колоквиум Охрид 11 2013
- I Колоквиум Деловно комуницирање Охрид 11 2013
- Испит МИС Охрид 11 2013
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 11 2013
- Испит Осигурителни операции Охрид 11 2013
- I Колоквиум Поправен Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 11 2013
- I Колоквиум и испит Проф д-р Сашо Коруновски Велес 11 2013
- I Колоквиум Поправен Криминалистичка методика Охрид 11 2013
- Меѓународни односи и меѓународна соработка на БФК во Охрид 11 2013
- I Колоквиум Финансиски ситеми Охрид 11 2013
- Поправниот колоквиум по предметот АНГЛИСКИ ЈАЗИК Охрид 11 2013
- I Колоквиум Проф д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум поправен и Испит Проф д-р Габриела Ракичевиќ ох ве 11 2013
- I Колоквиум Поправен Проф д-р Братислав Милошевиќ 11 2013
- I Колоквиум Управно право Охрид 11 2013
- I Колоквиуми Проф. д-р Сашо Коруновски 11 2013
- I Колоквиум и Испит Менаџмент на човечки ресурси 11 2013
- I Колоквиум Управно право БФК 11 2013
- I Колоквиум и Испит Осигурување во земјоделието 11 2013
- I Колоквиум Деловно комуницирање 11 2013
- Испити и I Колоквиум Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид и Велес 11 2013
- Испит Уставно право Охрид 11 2013
- I Колоквиуми и Испит Проф. Симона Мартиноска 11 2013
- I Колоквиум Криминалистичка методика 11 2013
- I Колоквиум Сметководство Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Социологија на туризмот Охрид 11 2013
- I Колоквиум Информациони технологии 11 2013
- Англиски јазик Испит 11 2013
- I Колоквиуми Англиски јазик Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Основи на туризам со гастрономски туризам 11 2013
- I Колоквиум Финансиски системи Велес 11 2013
- I Колоквиум Царинско Работење 11 2013
- I Колоквиум Нутрицизам Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска МУС Охрид 11 2013
- I Колоквиум Ресторански менаџмент Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 11 2013
- Прв Колоквиум Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид и Велес 11 2013
- Прелиминарна листа Кривично процесно право Охрид 11 2013
- Испит Бизнис информатика Велес 09 2013
- Испити МИС Проф. д-р Мирјана Секуловска Охрид и Велес 09 2013
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 09 2013
- Испити и колок Дополнително Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 09 2013
- Испити Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 09 2013
- Испит Финансиски систем Охрид и Велес 09 2013
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа Велес 09 2013
- Испит Проф. д-р Трајче Дојчиноски Охрид и Велес 09 2013
- Испит Проф. д-р Томе Баткоски Охрид 09 2013
- Испит Криминологија БФК Охрид 09 2013
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид 09 2013
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 09 2013
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 09 2013
- Испит и колоквиум Перење пари Охрид БФК 09 2013
- Испит Меѓународен тероризам Охрид 09 2013
- Испит Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид Велес 09 2013
- Испит Проф. д-р Симона Мартиноска Охрид 09 2013
- Испит Кривично процесно право 09 2013
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 09 2013
- Испити Доц. д-р Татјана Димоска Охрид 09 2013
- Испит Информациони технологии 29 08 2013
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Велес 08 2013
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски 08 2013
- Испит Англиски јазик 08 2013
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Велес 08 2013
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 08 2013
- Испити Храна и култура и Класична кујна Велес 07 2013
- Испит Криминологија БФК 07 2013

 

MON
Tempus
Erasmus

 

- Решение за работен однос