февруари 2021

Почитувани колеги студенти, На *24.02.2021* година (*Среда*) со почеток во *12:00* часот, во просториите на Општина Охрид ќе се одржи мултикултурна работилница со наслов *„Низ една призма-сите сме исти“* во соработка со невладината организација „Инклузија“ од Охрид. Идејата на проектот е засонована, согласно концептот едно општество за...

Се известуваат студентите дека писмениот дел од испитот по Француски јазик А1 и А2. ќе се одржи во среда, 24 февруари 2021г., во 11,00 часот. Усниот дел од испитот и запишувањето на оценките дополнително ќе биде закажан....

Студентите кои слушаат Меѓународен туризам во 4 семестар а не добиле покана за првиот онлајн час да ја контактираат проф.др.Иванка Нестороска најдоцна до 20 февруари, 2021. Часовите ќе одржуваат во понеделник во 09:00 часот. Студентите кои го избрале предметот Анимации во туризмот во 6 семестар...

По објавениот Конкурс за избор на заменик студентски правобранител на Факултет за туризам и угостителство-Охрид, на седница одржана на 15.02.2021 година, Наставно-научниот совет го верификува мандатот на кандидатот Марија Велјаноста и ја избра за заменик студентски правобранител во период од 2 години.Тимот на ФСС во...

Кандидатите кои поднесле пријава за прв циклус на студии во вториот уписен рок треба да се запишат на 24.09.2021 година во просториите на ФТУ.

Повеќе информации на страницата на УПИСИ