На ден 23.12.2021 доц. д-р Климент Наумов гостуваше во емисијата „Прашалник“ во соговорништво со директорот на АППТМ д-р Љупчо Јаневски. Тема на емисијата беше *Туризмот во 2022*. Целата емисија можете да ја гледате на следните линкови: tvm.mk/video/category/34-emisii/3191-2022 https://www.youtube.com/watch?v=X143Dm3v-ak&t=3s