ГРАДЕЊЕ СИНЕРГИЈА ЗА ПОДОБАР ПРЕТПРИЕМАЧКИ ЕКОСИСТЕМ ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН

ГРАДЕЊЕ СИНЕРГИЈА ЗА ПОДОБАР ПРЕТПРИЕМАЧКИ ЕКОСИСТЕМ ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН

Тимот на Иновацискиот Хаб од Охрид (Марјан и Татјана), по покана на Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење, учествуваше на тридневниот настан (22-24 јули 2021) кој беше организиран во рамки на проектот „Intelligent Cross-Border Accelerator for Innovative ICT-enabled start-ups iCBA (https://icba-project.eu/).“ На настанот беше учествуваа 24 тимови кои ги презентираа своите бизнис концепти.

Ова беше одлична можност за учење, вмрежување и воспоставување на нови контакти за зајакнување на претприемачкиот екосистем во нашиот регион.

Им честитаме на сите тимови кои имаа иновативни идеи и прекрасно ги презентираа!Кандидатите кои поднесле пријава за прв циклус на студии во вториот уписен рок треба да се запишат на 24.09.2021 година во просториите на ФТУ.

Повеќе информации на страницата на УПИСИ