„Низ една призма-сите сме исти“

„Низ една призма-сите сме исти“

Денес на меѓукултурната работилница „Низ една призма-сите сме исти“ учествуваа студентите од Факултетот за туризам и угостителство-Охрид, каде што активно се дикутираше за актуелните теми како говор на омраза, религиозните разлики и нивно прифаќање како нормални. Целта на оваа студентско дружење заедно со невладината организација „Инклузија“ од Охрид беше да се разбуди свеста кај младите луѓе дека сите сме исти. Големо благодарам до сите присутни на работилницата.
Со Почит, Игор Пешевски Претседател на ФССКандидатите кои поднесле пријава за прв циклус на студии во вториот уписен рок треба да се запишат на 24.09.2021 година во просториите на ФТУ.

Повеќе информации на страницата на УПИСИ