Новости2023-03-16T13:24:22+01:00

Новости

мај 2024

21.05.2024 од 10-14 часот, Крводарителска акција во ФТУ

16/05/2024|

Почитувани, Ве информираме дека на ден 21.05.2024 година во период од 10-14 часот, Црвен крст Охрид заедно со Факултетот за туризам и угостителство Охрид организира крводарителска акција. За да станете крводарител, потребна е желба и [...]

февруари 2024

ФТУ Охрид организатор на вториот вебинар во рамки на проектот „ОДРЖЛИВОСТ ВО КУЛИНАРСКИТЕ ПРАКТИКИ: ТРАДИЦИЈА И ИНОВАЦИИ КОН ОДРЖЛИВА ИДНИНА

27/02/2024|

Факултетот за туризам и угостителство од Охрид беше организатор на вториот вебинар во рамките на проектот "Одржливост во кулинарските практики: традиција и иновации кон одржлива иднина", дел од програмата Еразмус+ на Европската Унија, а со [...]

Промоција MORIN – Mobility Recognition for Integration

26/02/2024|

MORIN – Mobility Recognition for Integration, a strand 1 CBHE multi-country project, addresses ‘Integration of migrants’ as a regional overarching priority by focusing on academic recognition of student mobility based on learning outcomes as an [...]

декември 2023

Доделување на дипломи 2023

28/12/2023|

Факултетот за туризам и угостителство - Охрид Ви посакува многу идни успеси.   ГАЛЕРИЈА НА СЛИКИ

ноември 2023

октомври 2023

ФТУ домаќин на транснационална тренинг конференција за истражување и генерирање дигитални алатки за одржливи практики во кулинарство

30/10/2023|

Факултетот за туризам и угостителство од Охрид беше домаќин на втората транснационална тренинг конференција за одржливи практики во кулинарството и развој и генерирање на дигитални алатки и ресурси што ќе се користат во образованието, како [...]

Обновување на студентското бифе на Факултетот за туризам и угостителство Охрид

26/10/2023|

Студентското бифе на Факултетот за туризам и угостителство Охрид претрпе убава трансформација, со цел да одговори на потребите на Катедрата за гастрономија. Обновениот простор ветува попогодна средина за студентите и за кадарот на факултетот.   [...]

Уживај во студентскиот живот и верувај во иднината

02/10/2023|

Студентските денови се неповторливи и вредни, па затоа е потребно да се искористат максимално во поглед на знаењето, а и во поглед на уживањето во истите, секако со помош на друштвото, но и со помош [...]

септември 2023

Прв академски час

28/09/2023|

[image: students.jpg] Се известуваат студентите запишани во прва година во академската 2023/24 година првиот академски час ќе се одржи на 02.10.2023 година во 12 часот.

август 2023

ФТУ Охрид продолжува да биде дел од Education Membership Scheme на IOH London!

21/08/2023|

Факултетот за туризам и угостителство Охрид го продолжи своето членство во мрежата организирана од Institute of Hospitality, London, и спонзорирана од страна на FH La Fondation pour la formation hoteliere, Zurich. Мрежата EMS - Education [...]

јуни 2023

Платена практикантска работа

22/06/2023|

Career Transition Support North Macedonia Студирате на УКЛО? Сакате да се стекнете со практично искуство за да ги подобрите вашите вештини и шанси за вработување? Тогаш оваа програма е за вас! Со задоволство, ви ја претставуваме Career [...]

Квартален МКСИГ монитор (прв квартал 2023 година)

16/06/2023|

Квартален МКСИГ монитор за првиот квартал од 2023 година   ✅ ветувачки реален раст во неживотното осигурување од 4,3% ✅ инфлацијата значајно се одразува врз осигурувањето на живот (реален пад од 5%) ✅ продолжува [...]

мај 2023

Факултетот за туризам и угостителство, преку Еразмус + програмата е домаќин на Професорите од Лесковац, Србија и Карловац, Хрватска

25/05/2023|

Преку Еразмус + програмата се нуди единствена шанса за вработените и студентите на Факултетот да се вклучат во споделување на знаења, меѓукултурно учење и истражувачки соработки.  Од 22.05.2023 година до 26.05.2023 година Факултетот за туризам и [...]

Крводарителска акција

23/05/2023|

Почитувани, Ве информираме дека на ден 30.05.2023 година во период од 10-14 часот, Црвен крст Охрид заедно со Факултетот за туризам и угостителство Охрид организира крводарителска акција. За да станете крводарител, потребна е желба и [...]

ВЕБИНАР ЗА ОДРЖЛИВОСТ КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ SCOOK

19/05/2023|

На 17ти мај 2023 се одржа вебинарот на тема: Одржливост, како една од активностите од меѓународниот проект: Одржливост во готварските практики: Традиција и иновација кон одржлива, дигитална и иновативна иднина, со акроним: SCOOK. SCOOK https://scookerasmusplus.weebly.com/ [...]

Учество на претставници на ФТУ-Охрид во рамките на европскиот проект „Зајакнување на внатрешниот пазар“

19/05/2023|

Во рамките на проектот „Зајакнување на внатрешниот пазар“, проект на ЕУ, кој се спроведува во Министерството за Економија на Македонија, чии компоненти се поврзани со Законот за заштита на потрошувачи, на 18.05.2023 г. во Охрид, [...]

Професор Д-р Антон Ворина од Целје одржа предавање преку Еразмус + програмата

12/05/2023|

Во просториите на Факултетот за туризам и угостителство, Департман за Туризам и угостителство, во Охрид на 09.05.2023 година преку Еразмус + програмата се одржа предавање од страна на Проф.Д-р Антон Ворина од Високата Струкова Школа [...]

Промоција на Монографијата „Функционална анализа на Народниот Правобранител во Република Македонија

12/05/2023|

Нашиот Проф. д-р Ристо Речкоски, на 11.05.2023 г. на Правниот Факултет во Битола,  ја промовираше Монографијата  „Функционална анализа на Народниот Правобранител во Република Македонија“ која е резултат на обемно научно-истражување кое се реализираше од страна [...]

Академска мобилност за истражувања од областа на интеграцијата, демократијата и владеењето на правото

09/05/2023|

Професорката Лариса Василеска, како добитник на престижната Jean Monnet Fellowship, оваа академска 2022/2023 година престојува како Visiting Fellow во European University Institute, Центар за напредни студии Роберт Шуман (The Robert Schuman Centre for Advanced Studies [...]

ФТУ Охрид започнува со публикување на квартален монитор (МКСИГ) за пазарот на осигурување во Македонија

02/05/2023|

Факултетот за туризам и угостителство Охрид од оваа година ќе објавува квартални извештаи за осигурителниот пазар во Македонија. Целта на овие извештаи е да се даде длабинска анализа нa трендовите во осигурителниот сектор во земјата. [...]

март 2023

Одржано предавање од Проф. Д-р Марија Воденичарова од Софискиот Универзитет

30/03/2023|

На 29.03.2023 год. во просториите на Факултет за туризам и угостителство во Охрид преку Еразмус + програмата се одржа предавање од страна на Проф.Д-р Марија Воденичарова заменик Декан на Факултетот Економија на инфраструктура од Универзитет [...]

Повик за студентска конференција за економија и бизнис во услужните дејности

30/03/2023|

СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС ВО УСЛУЖНИТЕ ДЕЈНОСТИ За конференцијата Услужниот сектор е исклучително значаен за светскиот и националниот економскиот раст и развој. Генерира милиони вработување, значително придонесува во [...]

ФТУ Охрид дел од меѓународен конзорциум за истражување и генерирање дигитални алатки за одржливи практики во кулинарство

24/03/2023|

Во организација на Атлантскиот технолошки универзитет од Голвеј (АТУ), Ирска, од 20 до 24 февруари 2023 година, се одржа транснационална тренинг конференција за одржливи практики во кулинарството, како дел од проектот SCOOK во рамки на [...]

Конкурси за млади истражувачи

16/03/2023|

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ГОДИШНА НАГРАДА НА КОМИСИЈАТА ЗА ХАРТИИ ОД ВРЕДНОСТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА НАЈДОБАР ТРУД ОД МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ ВО ОБЛАСТА НА ПАЗАРОТ НА КАПИТАЛ             Повеќе [...]

Соопштение за мал фудбал

15/03/2023|

Студентите кои сакаат да се вклучат во спортски активности поврзани со мал фудбал да се обратат кај м-р Климент Арнаудов (во библиотеката) или во студентски сојуз кај Фани Милошева најдоцна до идната среда (22.03). Комбинацијата [...]

јануари 2023

Одржливиот туризам како стратегиски двигател за одржлив и инклузивен развој на Јадранско-Јонскиот Регион и нивните планински области

24/01/2023|

Во рамките на Европската Јадранскo-Јонска  мрежа на универзитети, региони, стопански комори и градови – AI-NURECC Plus,  од 23-24 јануари 2023 година имаше дводневен настан во Скопје на кој се одржаа конференција  и младински форум. На [...]

ПОВИК за аплицирање за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата

01/01/2023|

Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола  ПОВИК за аплицирање за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата Врз основа на обновената Повелба за високо образование за периодот 2021-2027 (Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027) и доставената апликација [...]

декември 2022

ФТУ – Меѓународен ден за борба против корупцијата – едукативна работилница

15/12/2022|

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден за борба против корупцијата-9 декември, на Факултетот за туризам и угостителство-Охрид се одржа едукативна работилница на тема “Јакнењето на интегритетот-клучен фактор во борбата против корупцијата”. На работилницата учествуваа повеќе [...]

ноември 2022

ФТУ е сертифициран член на Institute of Hospitality – London

10/11/2022|

Факултетот за туризам и угостителство - Охрид е сертифициран член на Institute of Hospitality - London спонзориран од La Fondation Pour la Formation Hoteliere - Geneva.   Почитувани студенти, Топло Ви препорачуваме да ги разгледате [...]

октомври 2022

Open Call- Стипендиска програма на германското стопанство 2023

12/10/2022|

Почитувани партнери, пријатели, соработници, Ни претставува голема чест да Ве информираме дека Одборот на германското стопанство за источните земји и Делегацијата на германското стопанство во Северна Македонија ја спроведуваат програмата за стипендии на Германското стопанство [...]

септември 2022

мај 2022

Летна пракса во Пивара Скопје, Coke Summership 2022

23/05/2022|

Почитувани студенти, Ве покануваме на едночасовна онлајн презентација за Програмата Coke Summership на Пивара Скопје. Станува збор за летна пракса наменета за студенти во завршна година на студии, која ќе се оддржи во периодот од [...]

април 2022

ФТУ Охрид освои прво место на Универзитетскиот турнир во мал фудбал

29/04/2022|

Факултетот за туризам и угостителство - Охрид освои прво место на Универзитетскиот турнир во мал фудбал кој беше одржан по повод 25 април, денот на основањето на Универзитет ,,Св. Климент Охридски”. На турнирот учествуваа екипи [...]

март 2022

Обука за млади менаџери

17/03/2022|

Почитувани, Официјално започнува повикот за пријавување за ОБУКАТА ЗА МЛАДИ МЕНАЏЕРИ. Факултетот за туризам и угостителство-Охрид и граѓанската организација Ве покануваат да присуствувате на обуката за млади менаџери, преку која што ќе се стекнете со [...]

јануари 2022

WORK & TRAVEL ПРОГРАМА

13/01/2022|

Искористете ја можноста и поминете го летото активно. Бидете дел од програмата WORK & TRAVEL која ви дава можност да зарботите и да остварите нови пријателства. Настанот можете да го следите преку Google meet платформата, [...]

декември 2021

Невиден успех на студентите од ФТУ на XVIII меѓународен гастрономски фестивал во Истанбул

26/12/2021|

Тимот студенти на насоката Гастрономија од Факултетот за туризам и угостителство-Охрид забележа огромен успех на XVIII меѓународен гастрономски натпревар во Истанбул, Република Турција. Екипата студенти од ФТУ-Охрид достојно ја претстави Република Македонија на овогодинешното издание [...]

Гостување на доц.д-р Климент Наумов, заедно со директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, д-р. Љупчо Јаневски во емисијата „Прашалник“

24/12/2021|

На ден 23.12.2021 доц. д-р Климент Наумов гостуваше во емисијата „Прашалник“ во соговорништво со директорот на АППТМ д-р Љупчо Јаневски. Тема на емисијата беше *Туризмот во 2022*. Целата емисија можете да ја гледате на следните [...]

Од учеството на проектот “GOOD FOOD IS GOOD MOOD” на студентите по гастрономија

24/12/2021|

Студентите од студиската насока Гастрономија беа вклучени во проектот: “GOOD FOOD IS GOOD MOOD” финансиран од Националната агенција за образование и мобилност во рамките на Еразмус + програмата КА 202 Стратешко партнерство во стручно образование [...]

Извештај од летната школа Balkan Summer University 2021 Ohrid

18/12/2021|

*Во периодот од 5ти до 10ти септември 2021 год. на факултетот за туризам и угостителство-Охрид се одржа * * четвртата летна школа – Балкански летен универзитет на тема: „Одржлив развој и заштита на животната средина“. [...]

Крводарителска акција

09/12/2021|

Почитувани, Ве информираме дека на ден 19.12.2021 од 10 до 14 часот ќе се одржи крводарителска акција во спортската сала на ОУ „Григор Прличев“ во Охрид, која е предвидена во годишниот календар и која традиционално [...]

ноември 2021

Известување за учество на Иновативен фестивал организиран од Светскиот форум за туризам- Луцерн, Швајцарија, 15-16 ноември 2021

08/11/2021|

Во рамките на активностите на Светскиот форум за туризам-Луцерн, Швајцарија, на 15и 16 ноември 2021 ќе се одржи иновативен фестивал за студентите од партнерските институции на овој Форум. Бидејќи нашата студентка Ивона Тренскоска е во [...]

Студентска забава

05/11/2021|

Почитувани, Повелете на првата студентска забава организирана од страна на Факултетското студентско собрание во Среда со почеток во 20 часот во План Б-Охрид.

Гостување на доц. д-р Климент Наумов на радио емисија UKLO FM

03/11/2021|

Д-р Климент Наумов, доцент на факултетот за туризам и угостителство гостуваше во програмата на студентското универзитетско радио UKLO FM. За време на едночасовната емисија посветена на департманот по гастрономија тој даде експозе за успесите и [...]

ОДРЖАНА КЛИНИЧКА НАСТАВА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО – ОХРИД НА 29.10.2021 ОД СТРАНА НА Д-Р НИКОЛА МИТРОВИЌ – ДИРЕКТОР НА ИСТОРИСКИОТ АРХИВ – ОХРИД

01/11/2021|

На ден 29.10.2021 во просториите на Факултетот за туризам и угостителство се одржа клиничка настава за студентите на предметот Заштита на културно наследство. Предавањето го држеше Д-р Никола Митровиќ – Директор на Историскиот архив во [...]

октомври 2021

Објавен специјален број на Меѓународното Научно Списание Risk Management and Insurance Review

25/10/2021|

По иницијатива на Проф. Климе Попоски како резултат на плодната соработка со Проф. Патрисија Борн од Florida State University’s College of Business, USA и главен уредник на Меѓународното научно списание "Risk Management and Insurance Review" [...]

Реализиран проектот обука на туристички водичи за културно-туристичката патека „Свети Води“

22/10/2021|

На крајот на месец септември беше реализирана обуката за туристички водичи за културно-туристичката патека „СВЕТИ ВОДИ“. Проектот беше реализиран во соработка со општина Ресен како носител на овој проект дел од европската програма INTERREG IPA [...]

Стево Карапанџа со великаните на балканското кулинарство, гости на ФТУ-Охрид

21/10/2021|

Факултетот за туризам и угостителство – Охрид беше домаќин на великаните на Балканската гастрономија. На покана на доц. д-р Климент Наумов, а во соработка со м-р Момчило Цониќ кој е докторант при ФТУ-Охрид и македонската [...]

Факултетот за туризам и угостителство – Охрид ја започна учебната 2021/2022 со свечен час во предворјето на Св. Софија

05/10/2021|

Денеска во 11 часот во предворјето на црквата Св. Софија се одржа првиот академски час на Факултетот за туризам и угостителство за учебната 2021/2022 година. Свечениот час го отвори Претседателот на студентското собрание на ФТУ [...]

септември 2021

Прв Академски Час 2021

29/09/2021|

Почитувани идни студенти, Првиот академски час ќе се одржи на 04.10.2021 во 11 часот во преддворјето на црквата Св. Софија. Обраќање ќе имаат Ректорот на УКЛО и Деканот на ФТУ.

август 2021

Прва Меѓународна Конференција на тема „Инклузивно осигурување”, 1-ви и 2-ри Септември

19/08/2021|

По иницијатива на Проф. Климе Попоски и со подршка на признати меѓунардони организации како што се: - International Association of Insurance Supervisors, - Munich Re Foundation - Access to Insurance Initiative - Micro Insurance Network [...]

јули 2021

ГРАДЕЊЕ СИНЕРГИЈА ЗА ПОДОБАР ПРЕТПРИЕМАЧКИ ЕКОСИСТЕМ ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН

28/07/2021|

Тимот на Иновацискиот Хаб од Охрид (Марјан и Татјана), по покана на Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење, учествуваше на тридневниот настан (22-24 јули 2021) кој беше организиран во рамки на проектот [...]

Факултет за туризам и угостителство во Охрид 50 -годишен јубилеј 1970-2020 – Монографија

13/07/2021|

По повод јубилејот 50 години работа на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид, факултетот изготви монографија во која се опфатени најважните активности и настани кои биле организирани за и од страна на факултетот. Од [...]

јуни 2021

Палилулско златно котле – Ниш

04/06/2021|

Група студенти од Факултетот за туризам и угостителство-Охрид, предводени од доц. д-р Климент Наумов, оствари забележителен успех на овогодинешниот гастрономски настан „Палилулско златно котле“ во Ниш, Република Србија во конкуренција од 26 екипи. Станува збор [...]

СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ПО ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР ИСТРАЖУВАЧКИ ТРУД И ЕСЕЈ ОД ОБЛАСТА НА ОСИГУРУВАЊЕТО

04/06/2021|

Денес, во преубавиот амбиент на црквата Св. Софија во Охрид беа доделени наградите за најдобар истражувачки труд и есеј од областа на осигурувањето на студентите од насоката Осигурување од Факултетот за туризам и угостителство од [...]

мај 2021

Известување за крводарителска акција

19/05/2021|

Се известуваат сите професори, студенти и стручни служби од Факултетот за туризам и угостителство - Охрид дека на ден 19.05.2021 година ќе се одржи крводарителска акција во сортската сала на ОУ „Григор Прличев“ во Охрид [...]

Национална кујна и Економика, Галерии и информации

06/05/2021|

Студентите кои ги следат предавањата по предметите Национална кујна и Економика и техники на послужување и во тековниот семестар беа во можност да навлезат во оваа гастрономска проблематика со примена на пристап кој по прв [...]

Проф. Климе Попоски примен за придружен член на водечиот европски истражувачки центар за управување со ризици на одржливост – ZWIRN

06/05/2021|

На Годишното Собрание на Научно - истражувачкиот центар за интердисциплинарни студии (ZWIRN) од областа на управување со ризици на одржливост, Проф. Климе Попоски е примен за придружен член ( www.ostfalia.de/cms/en/zwirn/start/) Научно - истражувачкиот центар познат [...]

април 2021

Професорот Климе Попоски активно учествуваше во изработката на публикацијата насловена „INDEX INSURANCE: 2020 STATUS AND REGULATORY CHALLENGES“

15/04/2021|

„Професорот Климе Попоски активно учествуваше во изработката на публикацијата насловена „INDEX INSURANCE: 2020 STATUS AND REGULATORY CHALLENGES“, во организација на меѓународната организација Access to Insurance Initiative (https://a2ii.org). A2ii претставува глобална иницијатива во состав на Меѓународната Асоцијација на Осигурителни Супервизори (IAIS). Формирана е во 2009 [...]

март 2021

ФТУ Охрид дел од четвртиот Московски меѓународен модел на Светска царинска организација

29/03/2021|

ФТУ Охрид дел од четвртиот Московски меѓународен модел на Светска царинска организација Претставници од департментот за Царина и шпедиција при ФТУ, на покана на Ректорот на Руската царинска академија (РЦА), учествуваа на четвртиот Московскиот меѓународен [...]

Патот кон успехот

29/03/2021|

Почитувани студенти, Чест и задоволство ни претстаавува да ве поканиме на првиот мотивационен настан ,,Патот кон успехот” кој ќе се одржи на 30ти март во 12h, Општина Охрид- голема сала. Мотивациони говорници на настанот ќе [...]

Проф. Климе Попоски учестуваше како ко-автор во изработка на „Извештај за дистрибутивни канали во осигирувањето за земјите од регионот на Централна и Источна Европа и Транскавкаски регион

18/03/2021|

*„Проф. Климе Попоски учестуваше како ко-автор во изработка на „Извештај за дистрибутивни канали во осигирувањето за земјите од регионот на Централна и Источна Европа и Транскавкаски регион“. Извештајот е прв воопшто изготвен преглед со детална [...]

февруари 2021

Крводарителска акција Црвен Крст – ФТУ на 17.12.2020

23/02/2021|

Крводарителска акција Црвен Крст – ФТУ на 17.12.2020 Почитувани, Ве информираме дека на ден 17.12.2020 ќе се одржи крводарителска акција во просториите на Службата за трансфузиона медицина-Охрид која е предвидена во годишниот календар и која [...]

Објава на Конкурс за најдобар истражувачки труд и есеј

23/02/2021|

Објава на Конкурс за најдобар истражувачки труд и есеј ОСИГУРИТЕЛНО БРОКЕРСКО ДРУШТВО СН ОСИГУРИТЕЛЕН БРОКЕР АД БИТОЛА ВО СОРАБОТКА СО ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО ОД ОХРИД, УНИВЕРЗИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ БИТОЛА, РАСПИШУВА: КОНКУРС [...]

Активности по предметот Основи на готварство на насоките Гастрономија и Хотелско-ресторански менаџмент

23/02/2021|

Активности по предметот Основи на готварство на насоките Гастрономија и Хотелско-ресторански менаџмент Студентите кои ги следат предавањата по предметот Основи на готварство во изминатиот семестар беа во можност да навлезат во оваа гастрономска [...]

Проф. Климе Попоски е избран за Ментор на Израелскиот Insurtech Accelerator

23/02/2021|

Проф. Климе Попоски е избран за Ментор на Израелскиот Insurtech Accelerator Проф. Климе Попоски е избран за Ментор на Израелскиот Insurtech Accelerator. Израел е рангирана на прво место како светска startup нација, каде [...]

Професорот Климе Попоски имаше интервју со Versicherungsrundschau

19/02/2021|

Професорот Климе Попоски имаше интервју со Versicherungsrundschau Професорот Климе Попоски имаше интервју со водечкото специјализирано списание од областа на осигурување *Versicherungsrundschau,* на тема осигурување на ризици од земјотреси со посебен осврт на регионот [...]

Професорот Климе Попоски имаше интервју со Versicherungsrundschau

08/02/2021|

Професорот Климе Попоски имаше интервју со водечкото специјализирано списание од областа на осигурување *Versicherungsrundschau,* на тема осигурување на ризици од земјотреси со посебен осврт на регионот на Југоисточна Европа. Списанието го публикува Австриската Асоцијацијата на [...]

јануари 2021

Инструкции за користење на финансиски модул на iKnow

29/01/2021|

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery type="flexslider_slide" interval="0" images="18681,18682,18683,18684,18685,18686,18687,18688,18689,18690,18691" img_size="full" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes" frame="no"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Погледни ги инструкциите попрегледно ТУКА[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Проф. Климе Попоски е избран за Ментор на Израелскиот Insurtech Accelerator

26/01/2021|

Проф. Климе Попоски е избран за Ментор на Израелскиот Insurtech Accelerator. Израел е рангирана на прво место како светска startup нација, каде процесите на примена на напредни технологии претставуваат движеча сила на нивната економија. Врз [...]

Go to Top