Втор циклус

Испитна сесија Јануари 2023

27/12/2022|0 Comments

Агрегатната сесија за прв, втор и трет циклус е достапна на следниот линк https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VeuaX5fNL-DKtcwzDIcU__B94Ton5nt0GyiFiOajTes/edit?usp=sharing Мобилна апликација (Google Sheets) потребна за преглед на сесијата на следниот линк https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs.editors.sheets&hl=en&gl=US&pli=1 vtor_ciklus_januari_2023.xlsx […]

Регионален саем за кариера – Универзитет „Св. Климент Охридски“-Битола

23/12/2022|0 Comments

На регионален саем за кариера свој простор има и Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола, и истиот може да се посети на следниот линк: https://nakojicesfaks.com/floor/64.

ФТУ е сертифициран член на Institute of Hospitality – London

10/11/2022|0 Comments

Факултетот за туризам и угостителство - Охрид е сертифициран член на Institute of Hospitality - London спонзориран од La Fondation Pour la Formation Hoteliere - Geneva.   Почитувани студенти, Топло Ви препорачуваме да ги разгледате [...]

Одложување на испитите на втор и трет циклус кај проф. Д-р Габриела Ракичевиќ

20/09/2022|0 Comments

Сите испити на втор и трет циклус на студии кај проф. Д-р Габриела Ракичевиќ ќе се одржат на ден 21.09.2022 година во 13 часот. Со почит, проф. д-р Габриела Ракичевиќ

Проф. Билјан -резултати втор циклус

18/06/2022|0 Comments

Резултати од испитот Царински систем на ЕУ во јунска сесија (II циклус на студии) Студентот (501) не го положил испитот. Од одговорите на поставените прашања има 0 (нула) поени. Увид: 21.06.2022 (вторник) во 11ч во [...]

РАСПОРЕД ЗА СТУДЕНТСКА ПРАКСА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА 2022 ЗА СТУДЕНТИТЕ НА НАСОКОТА ЦАРИНА ШПЕДИЦИЈА ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА ГОДИНА НА СТУДИИ

02/06/2022|0 Comments

Распоред на студентите за студентска пракса од насоката Царина и шпедиција прва, втора и трета година на студии. Локациите на царинските испостави можете да ги најдете на следниот линк customs.gov.mk/index.php/mk/za-nas-mk/koi-sme-nie/organizacija-mk/carinarnici-i-ispostavi-mk Раководител на наставно-научна организациона единица [...]

Известување за предавања втор циклус – Проф.д-р Пере Аслимоски – летен семестар 2022

04/04/2022|0 Comments

Почитувани колеги на втор циклус на студии, Ве информираме дека е закажана online средба по предметот Методологија на научно - истражувачката работа за Среда (06.04.2022) во 18 часот. Поканите се испратени на mail адресите оставени [...]

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ОБУКА

06/09/2021|0 Comments

Се известуваат студентите од прв и втор циклус дека Универзитетот „Св. Климент Охридски“ Битола организира седумдневна стручна онлајн обука на тема „*Развивање на тврди и меки вештини кај младите луѓе*“, во текот на месеците октомври [...]

Известување за начин на полагање во испитната Јунска сесија 2021

07/06/2021|0 Comments

Се известуваат сите студенти на прв, втор и трет циклус кои ќе полагаат испити во Јунската сесија 2021, испитите ќе се одржат со физичко присуство во Факултетот согласно донесените одлуки на владата. Се укинува online [...]

Стипендии за додипломци, постдипломски и млади претприемачи

01/02/2021|0 Comments

Во тек е повикот за студентски престој во САД за постдипломски студии и истражување. Рокот за аплицирање трае до 31 мај 2021. Повеќе информации на следнве линкови.   Fulbright Student Program https://mk.usembassy.gov/the-fulbright-student-competition-for-the-2022-2023-academic-year-is-now-open/ Global UGRAD Program [...]

Инструкции за користење на финансиски модул на iKnow

29/01/2021|0 Comments

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery type="flexslider_slide" interval="0" images="18681,18682,18683,18684,18685,18686,18687,18688,18689,18690,18691" img_size="full" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes" frame="no"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Погледни ги инструкциите попрегледно ТУКА[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]