Прв циклус

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА КОЛОКВИУМ ПО ПРЕТПРИЕМНИШТВО, СТАТИСТИЧКИ МЕТОДИ И КОМУНИКАЦИИ ВО ТУРИЗМОТ НА 26.05.2022 ВО 10 ч.

мај 23, 2022|0 Comments

СООПШТЕНИЕ-ЗА-ЗАКАЖУВАЊЕ-НА-КОЛОКВИУМ-ПО-ПРЕТПРИЕМНИШТВО-СТАТИСТИЧКИ-МЕТОДИ-И-КОМУНИКАЦИИ-ВО-ТУРИЗМОТ-НА-26.05.2022-ВО-10-ч.docx

Соопшение за студентската пракса за студентите прва, втора и трета година насока Царина и шпедиција

мај 18, 2022|0 Comments

Врз основа на студиската програма на Факултетот за туризам и угостителство и Меморандумот за деловно-техничка соработка помеѓу Царинската Управа на РМ и Факултетот за туризам и угостителство - Охрид, ги информираме студентите од прва, втора [...]

Термин за втор колоквиум по предметот ЦКП – Проф. Д-р Лариса Василеска

мај 18, 2022|0 Comments

Вториот колоквиум по предметот Царинско казнено право кај Проф.д-р Лариса Василеска ќе се одржи во петок 27.05.2022 во 13 часот со физичко присуство и тоа во Амфитеатарот на ФТУ. Предметен наставник Проф. Д-р Лариса Василеска

Распоред на студенти за практична настава – насока Туризам, Хотелско-ресторански менаџмент и Гастрономија

мај 17, 2022|0 Comments

Распоред на студентите за практична настава од насоките Туризам, Хотелско-ресторански менаџмент и Гастрономија. Во распоредот не се наоѓаат оние студенти кои претходно навремено се најавија за извршување практична настава во други објекти. Студенти-за-распределба-пракса-2022.pdf

Термини за втори колоквиум – Проф.д-р Пере Аслимоски

мај 11, 2022|0 Comments

Вторите колоквиуми по предметите кај Проф.д-р Пере Аслимоски ќе се одржат во следниве термини: - Безбедност во туризмот - 19.05.2022 ( четврток) во 11 ч. - Социјална патологија - 26.05 .2022( четврток) во 11 ч [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕЗАКАЖУВАЊЕ ИСПИТИ – КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО – ПРОФ. САШО КОРУНОВСКИ – АПРИЛСКА СЕСИЈА 2021-22

април 29, 2022|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои ги полагаат испитите кај Проф. Сашо Коруновски во АПРИЛСКА СЕСИЈА на академската 2021/22 година, дека испитите по предметите КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, МЕНАЏМЕНТ СО КУЛТУРНИ РЕСУРСИ, се [...]

Поправен I колоквиум Царинска тарифа

април 21, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите дека поправниот колоквиум по предметот Царинска тарифа ќе се одржи на ден 27.04 (среда) со почеток во 12 часот. Со почит, проф. д-р Данијела Милошоска

Часови Царинска тарифа

април 19, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Царинска тарифа дека почнувајќи од утре (20.04) па натаму часовите ќе се одржуваат со физичко присуство секоја среда во 12 часот. Со почит, проф. д-р Данијела Милошоска

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ХРАНА И КУЛТУРА – ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ – 2021-22

април 10, 2022|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот ХРАНА И КУЛТУРА во летниот семестар на академската 2021/22 година дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ќе се одржи на ден 18.04.2022 со почеток во 10:00 часот. Охрид 09.04.2022 [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ – ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ – 2021-22

април 10, 2022|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ во летниот семестар на академската 2021/22 година дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ќе се одржи на ден 13.04.2022 со почеток во 12:00 часот. Охрид 09.04.2022 Доц. [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА – ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ – 2021-22

април 10, 2022|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА во летниот семестар на академската 2021/22 година дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ќе се одржи на ден 12.04.2022 со почеток во 10:00 часот. Охрид 09.04.2022 Доц. [...]

Соопштение за извршување практична настава

март 31, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите на насоките Туризам, Хотелско-ресторански менаџмент и Гастрономија да дојдат на ден 04.04 (понеделник) во 10 часот во амфитеатарот за да се координираме за извршување на практичната настава. Присуството е задолжително. Со почит, [...]

Термини за први колоквиуми – Проф. д-р Пере Аслимоски

март 30, 2022|0 Comments

Почитувани студенти, Ве информираме дека првите колквиуми кај Проф.д-р Пере Аслимоски ќе се одржат во следните термини: *Безбедност во туризмот - Понеделник (11.04.2022) во 11:00 часот * Социјална патологија - Четврток (14.04.2022) во 11:00 часот [...]

Обука за млади менаџери

март 17, 2022|0 Comments

Почитувани, Официјално започнува повикот за пријавување за ОБУКАТА ЗА МЛАДИ МЕНАЏЕРИ. Факултетот за туризам и угостителство-Охрид и граѓанската организација Ве покануваат да присуствувате на обуката за млади менаџери, преку која што ќе се стекнете со [...]

Настава летен семестар Проф. Ристо Гогоски

март 3, 2022|0 Comments

Проф. д-р Ристо Гогоски, предметен наставник, ги известува студентите од сите насоки на ФТУ Охрид кои што избрале предмет „Економија“ и „МЕО“ во летниот семестар од учебната 2021/22 година дека наставата ќе се одржува секоја [...]

Известување за часовите по предметот Промотивни активности во туризмот

март 3, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите кои овој семестар го слушаат предметот *Промотивни активности во туризмот* дека ќе во петок (04.03) ќе се одржи воведен час во 10.30 часот, со физичко присуство. Со почит, проф. д-р Лидија Симонческа

ИЗВЕСТУВАЊЕ за апсолвенти за превземање на слики

март 2, 2022|0 Comments

Почитувани колеги, Вашите слики од апсолвентското сликање можете да ги подигнете почнувајќи од Петок(4.3.2022 год.) секој работен ден во период од 10:00 до 13:00 часот во просториите на Факултетското студентско собрание(веднаш до бифето на ФТУ). [...]

Соопштение – одлагање на часовите Менаџмент на човечки ресурси

март 1, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Менаџмент на човечки ресурси дека оваа и следната недела нема да се одржат часовите. Истите соодветно ќе бидат надоместени. Со почит, проф. д-р Габриела Ракичевиќ

Воведни предавања – летен семестар 2022 година – Проф.д-р Пере Аслимоски

февруари 28, 2022|0 Comments

Почитувани студенти, Ве информираме дека линковите за воведните online предавања зa предметите Безбедност во туризмот и Социјална патологија се испратени на Вашите mail адреси оставени во iknow системот. Во наредните денови најдоца до Среда (02.03.2022) [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ ХРАНА И КУЛТУРА, ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА И ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ КАЈ ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2021-22

февруари 28, 2022|0 Comments

Им се соопштува на сите студенти кои ги слушаат предметите ХРАНА И КУЛТУРА, ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА и ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ во летниот семестар на академската 2021/22 година дека предавањата ќе се одржуваат по електронски пат (on-line) со [...]

Известување за термини за предавања во летен семестар 2022 година – Проф.д-р Пере Аслимоски

февруари 23, 2022|0 Comments

Почитувани студенти, Воведните предавања за изборните предмети кај Проф.д-р Пере Аслимоски во летниот семестар 2022 година се закжуваат за Четврток (03.03.2022) и тоа во следните термини: - СОЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА (03.03.2022) со почеток од 11:00 часот [...]

Соопштение часови проф. д-р Ангела Паскуале

февруари 22, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите кои ги слушаат предметите Нутрицизам и Диететика дека со часовите ќе се започне после заверката на семестрите, значи од следната недела во деновите по распоредот. Со почит, проф. д-р Ангела Паскуале

РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТИТЕ И КОЛОКВИУМИТЕ ОДРЖАНИ НА 11.02.2022 КАЈ ДОЦ. Д-Р ЛАРИСА ВАСИЛЕСКА

февруари 22, 2022|0 Comments

Испитот и колоквиумите одржани на 11.02.2022 година по предметот Криминалитет и детекција ги положија студентите со број на индекс 1. 17029 23 поени 2. 17441 26 поени Дополнителен испит - студентот со број на индекс [...]

Известување за часови кај проф. др. Иванка Нестороска

февруари 16, 2022|0 Comments

Часовите кај проф. Др Иванка Нестороска во летен семестар 2022 ќе се одржуваат во следниве термини: Меѓународен туризам - понеделник во 9 часот Менаџмент на настани - вторник во 9 часот Анимации во туризмот-вторник во [...]

Известување за часови Меѓународна трговија

февруари 14, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите кои во летниот семестар 2022 година по прв пат го запишале предметот МЕЃУНАРОДНА ТРГОВИЈА, дека часовите настава ќе се одржуваат секој понеделник од 10 часот. На 21.02.2022 (понеделник) часовите ќе се одржат [...]

Соопштение предавања Менаџмент на човечки ресурси

февруари 14, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Менаџмент на човечки ресурси дека часовите во среда наместо во 08 часот ќе започнуваат во 09 часот. Со почит, проф. д-р Габриела Ракичевиќ

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРОМЕНА НА ТЕРМИН ЗА ИСПИТ КАЈ ДОЦ. Д-Р ЛАРИСА ВАСИЛЕСКА

февруари 10, 2022|0 Comments

Се известуваат сите студенти кои ги полагаат испитите кај Доц. д-р Лариса Василеска на 11.02.2022, сите испити ќе се одржат во 12 часот. Предметен наставник Доц д-р Лариса Василеска

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ВНЕСУВАЊЕ ОЦЕНКИ ВО ИНДЕКС ПО ПРЕДМЕТИТЕ КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, МЕНАЏМЕНТ СО КУЛТУРНИ РЕСУРСИ и МЕЃУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИИ, ОРГАНИЗАЦИИ И ПРОГРАМИ ВО КУЛТУРАТА – кај проф. Сашо Коруновски – Февруарска сесија 2022

февруари 8, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите кои ги положиле предметите КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, МЕНАЏМЕНТ СО ПРИРОДНИ РЕСУРСИ или МЕЃУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИ, ОРГАНИЗАЦИИ И ПРОГРАМИ ВО КУЛТУРАТА во Февруарската сесија 2022 година, дека треба да ги предадат [...]

Соопштение оцени проф. д-р Лидија Симонческа

јануари 27, 2022|0 Comments

Студентите кои слушаа предмети кај проф. д-р Лидија Симонческа и кои положија преку колоквиумските обврски, оцени ќе може да земат на ден 08.02 во 12 часот. проф. д-р Лидија Симонческа

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ – Јануари-Февруари 2022 – Доц. Д-р Михаел Ристески

јануари 26, 2022|0 Comments

Се известуваат сите студенти кои го полагаат испитот по предметот ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ во Јануарска/Февруарска сесија 2022 година, дека испитот е закажан на 08.02.2022 во 10:00 часот на сите насоки. Предметен наставник Доц. Д-р Михаел [...]

Соопштение за сликање на апсолвенти за 2021-2022

јануари 21, 2022|0 Comments

Се известуваат студентите дека во период од 26.01.2022 до 28.01.2022 од 10:00 часот во предавална бр.6 ќе се одржи фотографирање на студентите-апсолвенти за табло. Соопштение-за-сликање-на-апсолветни-2021-2022.docx

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ ВТОР КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ – ЈАНУАРИ 2021

декември 30, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите дека ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ (и поправниот колоквиум) по предметот ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ ќе се одржи на ден 18.01.2022 во 12:00 часот

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ ВТОР КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТИТЕ КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО – ЈАНУАРИ 2021

декември 30, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите дека ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ (и поправниот колоквиум) по предметите КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО и ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ќе се одржи на ден 13.01.2022 во 12:00 часот

Одложување испити во Јануарската испитна сесија кај Проф. Д-р Јованка Биљан

декември 28, 2021|0 Comments

Испитите кај Проф. Д-р Јованка Биљан ќе бидат одржани во следните термини: Испитот по предметот Меѓународна трговија на сите насоки ќе се одржат на ден 04.02.2022 година во 12 часот. Испитот по предметот Царински систем [...]

Соопштение Француски јазик и нова објава на сесија

декември 24, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите испитот по Француски јазик кај проф д-р Зоран Николовски ќе се одржи на 03.02.2022 година во 10 часот за студентите од I и IV година и 12 часот за студентите од II [...]

Инфо за втори колоквиуми кај Проф.д-р Пере Аслимоски

декември 20, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Вашата можност за полагање 2 (втор) колоквиум за предметите кај Проф.д-р Пере Аслимоски може да ја остварите САМО ЗА ЕДЕН од понудените термини: 1. Прв термин - Вторник (28.12.2021) во 11:00 часот 2. [...]

Термин за полагање Втор колоквиум по предметот Методи за испитување на квалитет на храна

декември 20, 2021|0 Comments

Вториот колоквиум по предметот Методи за испитување на квалитет на храна и пијалоци ќе се одржи на ден 27.12.2021г. (понеделник) во 12 часот во предавална 1. Предметен наставник Проф. д-р Ленче Локоскa

Резултати од првиот колоквиум по предметот Познавање на стоката со наука за исхрана

декември 19, 2021|0 Comments

Почитувани колеги, Ве известувам дека поправниот колоквиум по предметот Познавање на стоката со наука за исхрана ќе се одржи на 22.12.2021 год. во 12 цасот со физичко присуство. Со почит, Проф. Ангела РЕЗУЛТАТИ-ОД-КОЛОКВИУМИТЕ-ПО-ПРЕДМЕТОТ-ПОЗНААЊЕ-НА-СТОКАТА-СО-НАУКА-ЗА-ИСХРАНА.docx

Резултати од првиот колоквиум по Царинско Познавање на стоките одржан на 14.12.2021 год.

декември 19, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Ви ги споделувам резултатите од Првиот колоквиум по Предметот Царинско познавање на стоката. Ве известувам дека предавањата кои по распоред требаше да се одржат во вторник 21.12.2021 год. се откажуваат поради Состанок на [...]

Соопштение за термин за поправен I колоквиум Менаџмент во услужен сектор и Деловно планирање

декември 14, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите дека поправниот I колоквиум по предметите Менаџмент во услужен сектор и Деловно планирање ќе се одржи во вторник (21.12) со почеток во 12 часот. Со почит, проф. д-р Лидија Симонческа

Известување Проф. Билјан

декември 13, 2021|0 Comments

Дополнителниот прв колоквиум по предметот ЦАРИНСКИ СИСТЕМ И ПОЛИТИКА ќе се одржи на 27.12.2021 (понеделник) во 12 часот. Предметен наставник Проф. д-р Јованка БИЛЈАН

Angliski jazik Popraven kolokvium

декември 7, 2021|0 Comments

Поправниот-колоквиум-по-предметот-Англиски-јазик-го-положија-следните-студенти.docx

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРОМЕНА НА ВРЕМЕТО НА ПОЛАГАЊЕ НА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТИТЕ КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

ноември 25, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои ги слушаат предметите КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО и ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО во зимскиот семестар на академската 2021/22 година дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 26.11.2021 ВО 11:00 часот, наместо во 12:00 [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТИТЕ КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

ноември 19, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои ги слушаат предметите КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО и ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО во зимскиот семестар на академската 2021/22 година дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 26.11.2021 во 12:00 часот НАПОМЕНА: ОСЛОБОДЕНИ ОД [...]

Просторна распределеност за први колоквиуми – Проф.д-р Пере Аслимоски – 26.11.2021

ноември 19, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, На вашата mail адреса добивте mail од м-р Елена Ќосеска со кој што Ве известуваме за тоа во која просторија ќе го полагате првиот колоквиум за предметите кај Проф.д-р Пере Аслимоски закажани за [...]

Термин за полагање Прв колоквиум по предметот Методи за испитување на квалитет на храна

ноември 18, 2021|0 Comments

Првиот колоквиум по предметот Методи за испитување на квалитет на храна и пијалоци ќе се одржи на ден 25.11.2021г. (четврток) во 12 часот во предавална 1. Предметен наставник Проф. д-р Ленче Локоскa

РЕЗУЛТАТИ од ПИСМЕНИТЕ ИСПИТИ од НОЕМВРИСКА сесија и ТЕРМИНИ ЗА ПРВИ КОЛОКВИУМИ по предметите кај ПРОФ. Д-Р ТАТЈАНА ДИМОСКА

ноември 18, 2021|0 Comments

РЕЗУЛТАТИ-од-ПИСМЕНИТЕ-испити-кај-Проф.-Д-р-Татјана-Димоска-во-ноемвриска-сесија.docx ИЗВЕСТУВАЊЕ-за-ТЕРМИНИ-за-ПРВИ-КОЛОКВИУМИ-по-предметите-кај-ПРОФ.-Д-Р-ТАТЈАНА-ДИМОСКА.docx

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ

ноември 18, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ во зимскиот семестар на академската 2021/22 година дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА ДЕН 29.11.2021 ВО 10:00 ЧАСОТ со физичко присуство во [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ

ноември 18, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ во зимскиот семестар на академската 2021/22 година дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА ДЕН 29.11.2021 ВО 11:00 ЧАСОТ со физичко присуство во просториите [...]

Известување за електронска комуникација – Проф.д-р Мирјана Секуловска

ноември 15, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Кога сакате да остварите електронска комуникација со Проф.д-р Мирјана Секуловска ќе Ве молиме во делот "Cc" од електронската порака да го внесувате mail -от на асс.м-р Елена Ќосеска (elena_koseska@live.com). Исто така ова важи [...]

Известување за одржани избори за претседател и членови на ФСС 2021/2022

ноември 12, 2021|0 Comments

Почитувани, На ден 12.11.2021 год. беа одржани избори за нов претседател и состав на Факултетското студентско собрание на Факултет за туризам и угостителство-Охрид. По броење на гласовите комисијата донесе одлука дека за претседател е избран [...]

Известување за избори за членови и претседател на ФСС

ноември 12, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Ве известуваме дека на ден 12.11.2021 година (петок) со почеток во 10:00 часот до 14:00 часот ќе се одржат избори за членови и претседател на Факултетското студентско собрание. Гласачкото право може да го [...]

Известување за учество на Иновативен фестивал организиран од Светскиот форум за туризам- Луцерн, Швајцарија, 15-16 ноември 2021

ноември 8, 2021|0 Comments

Во рамките на активностите на Светскиот форум за туризам-Луцерн, Швајцарија, на 15и 16 ноември 2021 ќе се одржи иновативен фестивал за студентите од партнерските институции на овој Форум. Бидејќи нашата студентка Ивона Тренскоска е во [...]

Термин за предавања кај Проф.д-р Ленче Локоска

октомври 25, 2021|0 Comments

Почитувани колеги и колешки, Предавањата за предметот Методи за испитување на храна и пијалаци се закажуваат со физичко присуство за во Четврток (28.10.2021) во 09 часот во Предавална (1). Проф.д-р Ленче Локоска

Известување за Реосигурување и Корпоративно финансиско управување – Проф. Д-р Снежана Дичевска

октомври 18, 2021|0 Comments

Се информираат студентите дека настава по предметот Реосигурување ќе се одржи на ден 21.10. 2021 во 11 часот. Се информираат студентите дека настава по предметот Корпоративно финансиско управување ќе се одржи на ден 25.10.2021 во [...]

Известување од студентски прашања за студентите запишани во 2021/22 година

октомври 12, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите запишани во прва година во академската 2021/22 година да достават ЕКТС образец со изборен предмет од прв семестар од 13.10.2021 до 19.10.2021 година. Студентите од насоката Менаџмент во услужен сектор немаат обврска [...]

Известување за предавања по предметот Криминалитет и детекција зимски семестар 2021/2022

октомври 12, 2021|0 Comments

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ кои во ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР 2021/2022 го слушаат предметот *Криминалитет и детекција* кај Доц. Д-р Лариса Василеска дека предавањата ќе се одржуваат on-line секој понеделник во 12 часот. Студентите ќе добијат покана за [...]

Соопштение за ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК кај Елена Цицковска за сите насоки и години

октомври 12, 2021|0 Comments

Пријавување и информативен час кај Проф. Елена Цицковска ќе се одржи во среда 13.10.2021 год. во 14:00 часот во амфитеатар. Подробни информации по години и насоки во приложениот фајл. Soopshtenie-Germanski-TSitskovska.pdf

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ И ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ – ЗИМСКИ СЕМЕСТАР 2021-22

октомври 12, 2021|0 Comments

Им се соопштува на сите студенти кои го слушаат предметот *ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ* и *ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ* во зимскиот семестар на академската 2021/2 2 година дека предавањата ќе се одржуваат по електронски пат (on-line) со видео [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО – ЗИМСКИ СЕМЕСТАР 2021-22

октомври 12, 2021|0 Comments

Им се соопштува на сите студенти кои ги слушаат предметите *КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО *и *ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО* во зимскиот семестар на академската 2021/22 година дека предавањата ќе се одржуваат по електронски пат (on-line) со видео [...]

Соопштение за настава по предметот Сметководство

октомври 7, 2021|0 Comments

Почитувани колеги, Во тек е заверување на семестар поради што списоците за настава ќе може да бидат изготвени од Понеделник, 11.10.2021. Сите ќе добиете покана за настава која ќе биде изведувана Online по заверката на [...]

Известување за заверка на практична настава од летен семестар 2020/2021 за насоката царина и шпедиција,

октомври 7, 2021|0 Comments

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАВЕРКА НА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ОД ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020/2021 ЗА НАСОКАТА ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА Потврдите за студентите кои ја реализираа практичната настава за летен семестар од учебната 2020/2021 година на насоката Царина и шпедиција [...]

Соопштение за термин за часовите кај проф. д-р Габриела Ракичевиќ

октомври 6, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Менаџмент во туризам и угостителство (вторник) и предметот Стандардизација во туризмот и угостителството (среда) дека часовите ќе се одржуваат во 9 часот. Со почит, проф. д-р Габриела Ракичевиќ

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ ПРВИ ВОВЕДНИ ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТОТ ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ

октомври 5, 2021|0 Comments

Им се соопштува на сите студенти кои го слушаат предметот *ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ* во зимскиот семестар на академската 2021/22 година дека првото воведно предавање ќе се одржи со физичко присуство во просториите на ФТУ на [...]

Соопштение за почеток на настава за студентите од прва година

октомври 5, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Ве известуваме дека за предметите кои се со online настава ќе добиедте покани од предметниот професор на email адресите кои ви се оставени во iKnow системот за време на пријавување и запишување на [...]

Конкурс за нови членови во Студентски магазин

октомври 4, 2021|0 Comments

Тимот на студентскиот магазин на ФТУ има потреба од креативци, студенти кои се заинтересирани да пишуваат, фотографираат и креираат со цел развој на магазинот. Студентите кои сакаат да стекнат нови искуства, да соработуваат и сакаат [...]

Прв Академски Час 2021

септември 29, 2021|0 Comments

Почитувани идни студенти, Првиот академски час ќе се одржи на 04.10.2021 во 11 часот во преддворјето на црквата Св. Софија. Обраќање ќе имаат Ректорот на УКЛО и Деканот на ФТУ.

Соопштение за презакажување на испити – Доц. Д-р Стевчо Мечески.

септември 21, 2021|0 Comments

Испитите кај Доц. Д-р Стевчо Мечески во Септемвриска испитна сесија 2021 се презакажуваат на ден 27.09.2021 (понеделник) во 10 часот. Предметен наставник: Доц. Д-р Стевчо Мечески

Известување II колоквиум МТ

септември 13, 2021|0 Comments

Известување за студентите кои во летниот семестар 2021 положиле прв колоквиум по предметот МЕЃУНАРОДНА ТРГОВИЈА Поправен втор колоквиум по предметот МЕЃУНАРОДНА ТРГОВИЈА ќе се полага на 16.09.2021 во 10 часот. Предметен наставник Проф.д-р Јованка Билјан

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ОБУКА

септември 6, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите од прв и втор циклус дека Универзитетот „Св. Климент Охридски“ Битола организира седумдневна стручна онлајн обука на тема „*Развивање на тврди и меки вештини кај младите луѓе*“, во текот на месеците октомври [...]

Соопштение за потписи за практичната настава (Туризам, ХРМ и Гастрономија)

септември 3, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите од насоките *Туризам, Хотелско-ресторански менаџмент *и *Гастрономија* кои ја извршија практичната настава во објектите каде што беа распределени да ги донесат потврдите за пракса и дневникот за пракса на ден *22.09.2021* (во [...]

Известување за внесување оцени – Проф.д-р Мирјана Секуловска

јули 9, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Ве известуваме дека внесувањето оцени за предметите кај Проф.д-р Мирјана Секуловска се закажува за Вторник (13.07.2021) , во периодот од 09-11 часот кај м - р Елена Ќосеска. *Ве молиме за почитување на [...]

Известување за термин за полагање криминалистичка психологија во втора декада

јули 7, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Ве известуваме дека испитот по предметот Криминалистичка психологија во втора декада ќе се одржи во Понеделник (12.07.2021) во 12:00 часот. Студентите треба претходно обврзно да го имааат пријавено испитот во службата за студентски [...]

Известување проф. Билјан

јуни 28, 2021|0 Comments

Студентите кои имаат положено прв колоквиум по предметот Меѓународна трговија, на 01.07.2021 во 10 часот, ќе полагаат поправен втор колоквиум.

Соопштение за практична настава

јуни 28, 2021|0 Comments

Студентите од насока Туризам, ХРМ и Гастрономија кои беа распределени на практична настава во објектот Куба Либре да се јават на практична настава во хотел Мизо на 01.07 во 10 часот. Напоменуваме дека оние студенти [...]

СООПШТЕНИЕ за внесување оцени по Маркетинг

јуни 27, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите што го имаат положено предметот МАРКЕТИНГ во јунска сесија, прва декада, дека оценки ќе може да земат во петок (02.07.2021) во 12 часот. Проф. Д-р Катерина Ангелевска-Најдеска

Промена на термин за полагање кај Проф. Д-р Ангела Паскуале

јуни 25, 2021|0 Comments

*Се известуваат студентите кои ќе полагаат испити кај Проф.д-р Ангела Паскуале во јунска испитна сесија 2021 (ПРВА ДЕКАДА) дека истите ќе се одржат на ден 30.06.2021 година во 14:00 часот наместо во 12:00 часот.* *Со [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ВПИШУВАЊЕ ОЦЕНКИ ВО ИНДЕКСИ ПО ПРЕДМЕТОТ ХРАНА И КУЛТУРА КАЈ ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ

јуни 23, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го положиле предметот ХРАНА И КУЛТУРА во летниот семестар 2020/21 год. дека оценките во индекси ќе се впишуваат секој ден помеѓу 11:00-13:00 часот, почнувајќи од 24.06.2021 во кабинетот на [...]

Termin za ispit po predmetite Statisticki metodi, Analiza na rizik i Stopanska matematika

јуни 23, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите дека е формирана комисија за испитите Анализа на ризик комисија во состав Проф д-р Цветко Андреески Проф д-р Бранко Николоски Проф д-р Вера Караџова Статистички методи комисија во состав Проф д-р Бранко [...]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА-ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА

јуни 23, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои не добија покана за практичната настава што ќе се одржи во четврток 24/6/2021 да се обратат кај Проф. др. Иванка Нестороска најдоцна до 24/6/2021 12:00 часот на следниов мејл: ivanka.nestoroska@uklo.edu.mk Бидејќи [...]

„Унапредување на туристичката индустрија по Ковид-19“ со Проф. д-р Андреј Рапсор од Р. Словенија

јуни 21, 2021|0 Comments

Почитувани, На 23.06.2021 година во 16:00 часот, на платформата Google Meet ќе се одржи предавање на тема „Унапредување на туристичката индустрија по Ковид-19“ од страна на Проф. д-р Андреј Рапсор од Р. Словенија. Целта на [...]

Известување за одложување испит кај проф. д-р Александар Трајков

јуни 21, 2021|0 Comments

Известување Испитите кај проф. д-р Александар Трајков, закажани за 22.06.2021 се одложуваат за 25.06.2021 (петок) во 12 часот. Доколку некој од студентите веќе имаат закажани испити во истиот термин, да се јават кај предметниот професор [...]

Термин за испит по предметот Криминалистичка психологија

јуни 21, 2021|0 Comments

*СООПШТЕНИЕ * *Им се соопштува на студентите дека испитот по предметот КРИМИНАЛИСТИЧКА ПСИХОЛОГИЈА ќе се одржи на 28..06.2021., понеделник, во 12 часот. * *проф.д-р Драгана Батиќ *

Известување за семинарски трудови – Проф.д-р Ангела Паскуале

јуни 16, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Ве известуваме дека на денот на испитот во Јунска сесија , прва декада (30.06.2021), студентите кои имаат изработено семинарски турдови истите ќе треба да ги презентираат. Проф.д-р Ангела Паскуале, Охрид, 16.06.2021

Внесување оцени по предметот Меѓународен менаџмент во услужен сектор

јуни 15, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои уредно и навремено доставија презентација и семинарски труд по предметот Меѓународен менаџмент во услужен сектор на ден четврток 17.06 во 09 часот да дојдат за одбрана на трудовите и евиденција на [...]

Соопштение за внесување оцени проф. д-р Симона Мартиноска

јуни 15, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите дека во среда 23.06 во 10 часот ќе се внесуваат оцени по предметите Политика на развој на туризмот и Менаџмент на производство на храна. Проф. д-р Симона Мартиноска

Организирање апсолвентска забава

јуни 14, 2021|0 Comments

Почитувани апсолвенти, Поради олабавување на мерките и можноста за организирање забави Ве известуваме дека постои можност за организирање и на апсолвентска забава. За таа цел потребно е еден студент од секоја студиска програма да напарави [...]

Termin za ispit prof Pece Nikolovski

јуни 12, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите на насока БФК испитите Интерна и екстерна контрола и Финанаиска контрола и ревизија кај проф д-Р Пеце Николовски ќе се одржат на следните дтуми 17.06.2021 година во 9 часот- прва декада и [...]

Подигнување на дипломи

јуни 9, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои имаат дипломирано во периодот од 01.10.2020 година до 30.03.2021 година може да ги подигнат дипломите во службата за студентски прашања од 14.06.2021 година до 16.06.2021 година од 12 до 14 часот. [...]

Распределба на студенти за практична настава – насока Туризам, ХРМ и Гастрономија

јуни 8, 2021|0 Comments

Почитувани колеги, на списокот во прилог се наоѓа вашата распределба по објекти, позиција и месец. Од средина на месецов веќе ќе треба да започнете со практичната настава, која ќе ви трае 30 дена (на пример, [...]

Одложување испит кај проф д-р Катерина Ангелевска Најдеска

јуни 7, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите дека испитите кај проф д-р Катерина Ангелевска Најдеска закажани на 17.06.2021 година се одложени, истите ќе се одржат на 21.06.2021 година во 12 часот.

Известување за начин на полагање во испитната Јунска сесија 2021

јуни 7, 2021|0 Comments

Се известуваат сите студенти на прв, втор и трет циклус кои ќе полагаат испити во Јунската сесија 2021, испитите ќе се одржат со физичко присуство во Факултетот согласно донесените одлуки на владата. Се укинува online [...]

Одложување испити кај проф д-р Јове Кекеновски

јуни 7, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите дека испитите кај проф д-р Јове Кекеновски во прва декада јунска сесија се одложени, истите ќе се одржат на 16.06.2021 година во 11 часот. Студентите кои треба да им се внесе оценка [...]

Известување за полагање поправен втор колоквиум Меѓународна трговија

јуни 2, 2021|0 Comments

Студентите кои не положиле II колоквиум по предметот Меѓународна трговија имаат право на полагање поправен II колоквиум. Полагањето ќе се одржи на ден 08.06.2021 во 10 часот. Проф. Билјан

Соопштение за практична настава Туризам, ХРМ и Гастрономија

јуни 2, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите дека за извршување на практичната настава ќе биде потребно да ги испечатат Потврдата за практична настава и Дневникот за практична настава (30 листови по секој за еден ден од месецот кога ќе [...]

Соопштение за практична настава Туризам, Хрм, Гастрономија

мај 31, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите на насоките Туризам, ХРМ и Гастрономија, кои се од другите градови и кои сакаат практичната настава да ја извршат во угостителски објект во својот град, во среда во 9 часот да се [...]

Соопштение за практична настава насока Туризам, ХРМ и Гастрономија

мај 27, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите на насоките Туризам, ХРМ и Гастрономија дека практичната настава ќе се одвива со физичко присуство. Распоредот на студентите по објекти ќе биде објавен наскоро. проф. д-р Симона Мартиноска, координатор за практична настава

Соопштение за втор колоквиум Царинска тарифа

мај 27, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Царинска тарифа дека право да полагаат втор колоквиум имаат колегите кои го положиле првиот колоквиум. Останатите ќе полагаат испит во јунска сесија.

Втори колоквиуми кај проф. Д-р Ивица Смиљковски

мај 25, 2021|0 Comments

Вториот колоквиум по предметите Фискален систем и Транспорт и осигурувањ во меѓународна трговија кај проф. Д-р Ивица Смиљковски ќе се одржат на ден 02.06.2021 година (вторник) во 10 часот.

Термин за прв колоквиум – Криминалистичка психологија

мај 12, 2021|0 Comments

*Им се соопштува на студентите дека првиот колоквиум по предметот КРИМИНАЛИСТИЧКА ПСИХОЛОГИЈА ќе се одржи на 17.05.2021., понеделник, во 12 часот. * *Охрид, 12.05.2021* *Проф.д-р Драгана Батиќ *

Испити на проф Пеце Николовски

мај 11, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите на насока БФК дека испитите Интерна и екстерна контрола и Финансиска контрола и ревизија кај проф д-р Пеце Николовски ќе се одржат на ден 14 мај 2021 година (петок) во 9 часот.

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕЗАКАЖУВАЊЕ НА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ – АПРИЛСКА СЕСИЈА – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020-21

мај 10, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите дека испитот по предметот ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ наместо на ден 11.05.2021 ќе се одржи на ден 14.05.2021 со почеток во 13:00 часот. Охрид 10.05.2021 Предметен наставник: Доц. Д-р Михаел Ристески

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕЗАКАЖУВАЊЕ НА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ – АПРИЛСКА СЕСИЈА – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020-21

мај 6, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите дека испитот по предметот ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ наместо на ден 11.05.2021 ќе се одржи на ден 13.05.2021 со почеток во 12:00 часот Охрид 06.05.2021 Предметен наставник: Доц. Д-р Михаел Ристески

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ – 2020-21 – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР – ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ

април 29, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ во летниот семестар на академската 2020/21 година, дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ се закажува за ден 07.05.2021 во 13:00 часот. Колоквиумот ќе се одржи со физичко [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРВ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ХРАНА И КУЛТУРА – 2020-21 – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР – ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ

април 29, 2021|0 Comments

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот ХРАНА И КУЛТУРА во летниот семестар на академската 2020/21 година, дека ПРВИОТ КОЛОКВИУМ се закажува за ден 05.05.2021 во 12:00 часот. Колоквиумот ќе се одржи со [...]

Соопштение колоквиуми проф. Данијела Милошоска

април 22, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои слушаат Царинска тарифа дека колоквиумот се одложува за ден после велигеднските празници, а колегите кои слушаат Основи на право и Казнено право дека терминот за колоквиум си останува истиот (28.04 во [...]

Известување за колоквиумска недела и априлски испитен рок

април 12, 2021|0 Comments

Согласно најновите владини мерки во врска со здравствената криза, се одожуваат колоквиумската недела и априлската испитна сесија.По завршување на мерките ќе се одржи колоквиумската недела, а ќе бидат објавени и нови датуми за полагање од [...]

Соопштение за одржување колоквиуми проф. Данијела Милошоска

април 6, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Царинска тарифа дека колоквиумот ќе се одржи на 27.04 во 12 часот, а студентите кои слушаат Основи на право и Казнено право колоквиум ќе полагаат на ден 28.04 [...]

COVID 19 – Информација за одложување и ре-планирање на настани

април 5, 2021|0 Comments

Се информираат студентите и професорите на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид, дека врз основа на Одлука на Владата на Република Северна Македонија, се одложуваат сите настани кои биле планирани на факултетот со физичко [...]

Известување за земање на слики од апсолвентско сликање

април 1, 2021|0 Comments

Се известуваат сите апсолвенти кои се сликаа оваа академска година дека сликите можат да ги подигнат во канцеларијата на Факултетското студентско собрание секој работен ден во период од 9:00 до 12:00 часот. Со почит, Игор [...]

Соопштение за Трговска Логистика

март 24, 2021|0 Comments

СООПШТЕНИЕ Настава и консултации по изборниот предмет ТРГОВСКА ЛОГИСТИКА за студентите од сите насоки (со исклучок на Царина и шпедиција) ќе се одржи на 25.03.2021 (четврток) во 12.00 часот на ФТУ Охрид. Предметен наставник Проф. [...]

Настава летен семестар,предмет „Економија“

март 18, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои го избрале како изборен предмет „Економија“ во летниот семестар 2020/21 година, да присуствуваат на консултативниот состанок кој ќе се одржи на ден 24.03.2021г. (среда) во 11 часот. На истиот ќе се [...]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЧАСОВИ КАЈ ДОЦ. Д-Р. ЛАРИСА ВАСИЛЕСКА – ЦАРИНСКО КАЗНЕНО ПРАВО ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020-2021

март 11, 2021|0 Comments

Студентите кои го избрале предметот ЦАРИНСКО КАЗНЕНО ПРАВО и не им е пратен email (invite) за Google classroom, да ја контактираат професорката Лариса Василеска на следниов email: larisa.vasileska@uklo.edu.mk

Соопштение за внесунање оцени кај Проф. Д-р Катерина Ангелевска-Најдеска

март 6, 2021|0 Comments

СООПШТЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ПОЛОЖИЈА ВО ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА КАЈ Проф. Д-р КАТЕРИНА АНГЕЛЕВСКА-НАЈДЕСКА ДЕКА ЕВИДЕНТИРАЊЕТО НА ОЦЕНИТЕ ЌЕ БИДЕ ВО ВТОРНИК (09.03.2021) ВО 12 ЧАСОТ. Проф. Д-р Катерина Ангелевска-Најдеска

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТОТ ХРАНА И КУЛТУРА – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020-21 – ON-LINE

март 3, 2021|0 Comments

Им се соопштува на сите студенти кои го слушаат предметот ХРАНА И КУЛТУРА во летниот семестар на академската 2020/21 година дека предавањата ќе се одржуваат по електронски пат (on-line) со видео конференција. ON-LINE предавањата со [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТОТ ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020-21 – ON-LINE

март 2, 2021|0 Comments

Им се соопштува на сите студенти кои го слушаат предметот ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ во летниот семестар на академската 2020/21 година дека предавањата ќе се одржуваат по електронски пат (on-line) со видео конференција. ON-LINE предавањата со видео-конференција [...]

Дополнителен термин за сликање на професори и апсолвенти за табло

февруари 26, 2021|0 Comments

Почитувани професори и студенти, Ве известуваме дека на ден 09.03.2021 година (Вторник) ќе се врши дополнително сликање за табло. Ве молиме сите кои ќе го користат овој термин за сликање да се пријават на следнава [...]

Настава по Француски јазик за студентите од Гастрономија-Прва година

февруари 24, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите од прва година-Гастрономија дека предметниот наставник по предметот Француски јазик А1 закажува прелиминарна средба со физичко присуство на 25.02.2021 година (четврток) во 13.00 часот. *Доколку студентите **имаат респираторни симптоми (температура, кашлица, отежнато [...]

Устен испит по Француски јазик

февруари 24, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои полагаат Француски јазик дека усниот дел од испитот ќе се одржи во четврток, 25.02.2021 година во 12.30 часот.

“Новитетите и модернизацијата во Царината-чекори кон современо царинско работење“ со М-р Ѓоко Танасоски

февруари 22, 2021|0 Comments

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 26.02.2021 во 17:00 часот на платформата Google Meet свое предавање ќе одржи поранешниот директор на Царинска Управа на Република Северна Македонија, М-р Ѓоко Танасоски на тема: „Новитетите и модернизацијата [...]

Термин за полагање писмен испит по Француски јазик

февруари 22, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите дека писмениот дел од испитот по Француски јазик А1 и А2. ќе се одржи во среда, 24 февруари 2021г., во 11,00 часот. Усниот дел од испитот и запишувањето на оценките дополнително ќе [...]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЧАСОВИ КАЈ ПРОФ.ДР.ИВАНКА НЕСТОРОСКА, ЛЕТЕН СЕМЕСТАР, 2020-21

февруари 17, 2021|0 Comments

Студентите кои слушаат Меѓународен туризам во 4 семестар а не добиле покана за првиот онлајн час да ја контактираат проф.др.Иванка Нестороска најдоцна до 20 февруари, 2021. Часовите ќе одржуваат во понеделник во 09:00 часот. Студентите [...]

Одложување на испит, средба со студенти и добивање потписи на студенти – Проф. д-р Зоран Николовски

февруари 15, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите коишто ќе полагаат испит по Француски јазик или треба да добијат потписи од семинарот, дека испитот и средбата се одложуваат и истите ќе бидат дополнително закажани. Проф. д-р Зоран Николовски

СООПШТЕНИЕ ЗА ВПИШУВАЊЕ ОЦЕНКИ ВО ИНДЕКСИ ПО ПОЛОЖЕНИТЕ ПРЕДМЕТИ КАЈ ПРОФ. Д-Р САШО КОРУНОВСКИ – ЈАНУАРСКА СЕСИЈА 2021 – ОХРИД

февруари 15, 2021|0 Comments

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГИ ПОЛОЖИЛЕ ПРЕДМЕТИТЕ *КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО*,* МЕЃУНАРОДНИ ИНСТИТУЦИИ, ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА, МЕНАЏМЕНТ СО КУЛТУРНИ РЕСУРСИ* И *ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО *КАЈ ПРОФ. Д-Р САШО КОРУНОВСКИ ВО ЈАНУАРСКА ИСПИТНА [...]

Соопштени за предавања по предметот Анализа на ризик во осигурувањето – Проф. Д-р Васко Речкоски

февруари 15, 2021|0 Comments

Се известуваат сите студенти дека предавањата по предметот Анализа на ризик во осигурувањето ќе се одржуваат секој Вторник во од 09:00 до 12:00 часот.

Термин за полагање поправен колоквиум ЛС – Проф.д-р Мирјана Секуловска

февруари 9, 2021|0 Comments

Почитувани студенти, Вториот поправен колоквиум по предметот Логистички системи ќе се одржи на денот на испитот и тоа: Четврток (11.02.2021) во 10:00 часот. Предметен професор: Проф.д-р Мирјана Секуловска

Известување за прва година на Гастрономија – Француски јазик А1

февруари 9, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите од прва година на студиската програма Гастрономија, коишто го слушаат предметот Француски јазик А1 дека предметниот наставник закажува прелиминарна средба со физичко присуство на 18.02.2021 година (четврток) во 13.00 часот. Потоа, во [...]

Одложување на испит Француски јазик

февруари 9, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои го полагаат предметот Француски јазик дека испитот се одложува и истиот ќе се одржи на 18.02.2021 година (четврток) во 11.30 часот.

Одложување на испитот Царинска модернизација

февруари 8, 2021|0 Comments

По барање на студентите на втор циклус на студии испитот Царинска Модернизација кај проф. Д-р Јованка Билјан и проф. Д-р Ристо Гогоски се одложува. Термин за полагање ќе биде дополнително објавен.

Професорот Климе Попоски имаше интервју со Versicherungsrundschau

февруари 8, 2021|0 Comments

Професорот Климе Попоски имаше интервју со водечкото специјализирано списание од областа на осигурување *Versicherungsrundschau,* на тема осигурување на ризици од земјотреси со посебен осврт на регионот на Југоисточна Европа. Списанието го публикува Австриската Асоцијацијата на [...]

ИЗВЕСТУВАЊЕ за пополнување Анкети во iKnow системот

февруари 4, 2021|0 Comments

Се известуваат сите студенти дека анкетите во iKnow системот за зимски семестар се пуштени за пополнување. НАПОМЕНА: Анкетите ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ги пополни секој студент за да може да го завери летниот семестар.

Соопштение за внесување оценки проф. д-р Данијела Милошоска

февруари 3, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои имаат положено дека оценки нема да се внесуваат на ден на испит но на ден кој ќе биде објавен заедно со резултатите од испитната сесија.

Стипендии за додипломци, постдипломски и млади претприемачи

февруари 1, 2021|0 Comments

Во тек е повикот за студентски престој во САД за постдипломски студии и истражување. Рокот за аплицирање трае до 31 мај 2021. Повеќе информации на следнве линкови.   Fulbright Student Program https://mk.usembassy.gov/the-fulbright-student-competition-for-the-2022-2023-academic-year-is-now-open/ Global UGRAD Program [...]

Пополнување на анкети во iKnow системот.

јануари 29, 2021|0 Comments

Пополнувањето на анкетите во iKnow системот е* ЗАДОЛЖИТЕЛНО* за сите студенти!!! Со клик на копчето „Анкети„ , кое се наоѓа веднаш до копчето за одјава, Ви се појавуваат сите анкети кои не Ви се пополнети. [...]

Инструкции за користење на финансиски модул на iKnow

јануари 29, 2021|0 Comments

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery type="flexslider_slide" interval="0" images="18681,18682,18683,18684,18685,18686,18687,18688,18689,18690,18691" img_size="full" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes" frame="no"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Погледни ги инструкциите попрегледно ТУКА[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД 4 ГОДИНА НА НАСОКАТА ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА

јануари 28, 2021|0 Comments

Се известуваат студентите кои не добиле покана за практична настава да се обратат до проф.др.Иванка Нестороска најдоцна до 2 февруари ,15:00 часот на следниов мејл: ivanka.nestoroska@uklo.edu.mk Проф.др.Иванка Нестороска Раководител на ННОЕ Царина и шпедиција

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕЗАКАЖУВАЊЕ НА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ КАЈ ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ – СЕСИЈА ЈАНУАРИ-ФЕВРУАРИ 2021

јануари 28, 2021|0 Comments

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГO ПОЛАГААТ ПРЕДМЕТOT ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ ВО ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА 2021 ГОД. ДЕКА ИСПИТОТ СЕ ПРЕЗАКАЖУВА ЗА 03.02.2021 ВО 11:00 ЧАСОТ. НЕМА ДА СЕ ПИШУВААТ ОЦЕНКИ ВО ИНДЕКС ЗА СТУДЕНТИТЕ [...]

Соопштение за презакажување на испити – Доц. Д-р Стевчо Мечески

јануари 28, 2021|0 Comments

Испитите кај Доц. Д-р Стевчо Мечески во Јануарска испитна сесија 2021 се презакажуваат на ден 08.02.2021 (понеделник) во 11 часот. Во истиот термин ќе се впишуваат оцени во индекс на студентите коишто положиле преку колоквиуми. [...]

International Insurers’ Competition 2021

јануари 26, 2021|0 Comments

Финансискиот Универзитет објави конкурс за олимписките игри од областа на знаење по осигурување. Заинтересираните студенти за подетални информации можат да се обратат до Проф. Климе Попоски. We invite your students to take part in International [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕЗАКАЖУВАЊЕ НА ИСПИТОТ ПО ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ – ДОЦ. Д-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ – ЈАНУАРСКА СЕСИЈА 2021

јануари 25, 2021|0 Comments

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГO ПОЛАГААТ ПРЕДМЕТOT ГАСТРОНОМСКИ ТУРИЗАМ ВО ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА 2021 ГОД. ДЕКА ИСПИТОТ СЕ ПРЕЗАКАЖУВА ЗА 02.02.2021 ВО 11:00 ЧАСОТ. НЕМА ДА СЕ ПИШУВААТ ОЦЕНКИ ВО ИНДЕКС ЗА СТУДЕНТИТЕ [...]

Дополнително полагање по Царинско право и Царинско работење

јануари 22, 2021|0 Comments

Студентите со број на индекс: Царинско право: 17228, 16742, 16945, 16823, 17149 Царинско работење: 16929, 16598, 16491, 16864, 16787 да се јават на дополнително полагање на ден 28.01.2021 (четврток) во 10 часот. проф. д-р Данијела [...]

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕЗАКАЖУВАЊЕ НА ВРЕМЕТО НА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ПО ХРАНА И КУЛТУРА, ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО- ЗАКАЖАНИ ЗА ДЕН 26.01.2021

јануари 22, 2021|0 Comments

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГИ ПОЛАГААТ ПРЕДМЕТИТЕ КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ХРАНА И КУЛТУРА, И ЗАШТИТА НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ВО ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА 2021 ГОД. ДЕКА ИСПИТОТ НА 26.01.21 НАМЕСТО ВО 10:00 ЧАСОТ ЌЕ СЕ [...]

Известување Проф. Д-р Климе Попоски

јануари 21, 2021|0 Comments

Испитите по предметот Вовед во осигурување и Финансиски менаџмент кај проф. Д-р Климе Попоски закажани на ден 29.01.2021 год. се одлага на ден 05.02.2021 год.(петок) во 10 часот.

Известување Проф. Билјан

јануари 17, 2021|0 Comments

По барање од студентите, полагањето на вториот колоквиум по предметот Царински систем и политика се одлага од 18.01., на 22.01.2021 година (петок) во 12 часот. Проф. Билјан