Трет циклус

Испитна сесија Јануари 2023

27/12/2022|0 Comments

Агрегатната сесија за прв, втор и трет циклус е достапна на следниот линк https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VeuaX5fNL-DKtcwzDIcU__B94Ton5nt0GyiFiOajTes/edit?usp=sharing Мобилна апликација (Google Sheets) потребна за преглед на сесијата на следниот линк https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs.editors.sheets&hl=en&gl=US&pli=1 tret_ciklus_januari_2023.xlsx

Регионален саем за кариера – Универзитет „Св. Климент Охридски“-Битола

23/12/2022|0 Comments

На регионален саем за кариера свој простор има и Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола, и истиот може да се посети на следниот линк: https://nakojicesfaks.com/floor/64.

ФТУ е сертифициран член на Institute of Hospitality – London

10/11/2022|0 Comments

Факултетот за туризам и угостителство - Охрид е сертифициран член на Institute of Hospitality - London спонзориран од La Fondation Pour la Formation Hoteliere - Geneva.   Почитувани студенти, Топло Ви препорачуваме да ги разгледате [...]

Одложување на испитите на втор и трет циклус кај проф. Д-р Габриела Ракичевиќ

20/09/2022|0 Comments

Сите испити на втор и трет циклус на студии кај проф. Д-р Габриела Ракичевиќ ќе се одржат на ден 21.09.2022 година во 13 часот. Со почит, проф. д-р Габриела Ракичевиќ

РАСПОРЕД ЗА СТУДЕНТСКА ПРАКСА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА 2022 ЗА СТУДЕНТИТЕ НА НАСОКОТА ЦАРИНА ШПЕДИЦИЈА ПРВА, ВТОРА И ТРЕТА ГОДИНА НА СТУДИИ

02/06/2022|0 Comments

Распоред на студентите за студентска пракса од насоката Царина и шпедиција прва, втора и трета година на студии. Локациите на царинските испостави можете да ги најдете на следниот линк customs.gov.mk/index.php/mk/za-nas-mk/koi-sme-nie/organizacija-mk/carinarnici-i-ispostavi-mk Раководител на наставно-научна организациона единица [...]

Одложување испити на трет циклус (докторски) студии проф д-р Лилјана Баткоска

09/02/2022|0 Comments

Почитувани Испитите Етика во научно истражувачка работа и Истражување на мотивација на туризмот кај проф д-р Лилјана Баткоска на трет циклус на студии ќе се одржат на 18.02.2022 година во во 12 часот.

Известување за одложување на испити – Проф.д-р Лилјана Баткоска

31/01/2022|0 Comments

Се известуваат студентите дека сите испити на 3 (трет) циклус кај Проф.д-р Лилјана Баткоска закажани за 01.02.2022 година се одлагаат за 10.02.2022 година во 11:00 часот. Проф.д-р Лилјана Баткоска, Охрид 31.01.2022 година

Известување за начин на полагање во испитната Јунска сесија 2021

07/06/2021|0 Comments

Се известуваат сите студенти на прв, втор и трет циклус кои ќе полагаат испити во Јунската сесија 2021, испитите ќе се одржат со физичко присуство во Факултетот согласно донесените одлуки на владата. Се укинува online [...]

Одложување на испитите на трет циклус на студии кај проф. Д-р Лилјана Баткоска

05/05/2021|0 Comments

Испитите на трет циклус на студии кај проф. Д-р Лилјана Баткоска кои се закажани на 11.05.2021 година, се одложуваат и ќе се одржат на ден 20.05.2021 година онлајн по договор за студентите.

COVID 19 – Информација за одложување и ре-планирање на настани

05/04/2021|0 Comments

Се информираат студентите и професорите на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид, дека врз основа на Одлука на Владата на Република Северна Македонија, се одложуваат сите настани кои биле планирани на факултетот со физичко [...]

Инструкции за користење на финансиски модул на iKnow

29/01/2021|0 Comments

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery type="flexslider_slide" interval="0" images="18681,18682,18683,18684,18685,18686,18687,18688,18689,18690,18691" img_size="full" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes" frame="no"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Погледни ги инструкциите попрегледно ТУКА[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]