Skip to content
Search for:
За Факултетот
Основни информации
За нас
Раководство
Професорски кадар
Административен кадар
Органограм
Акти
Информации од јавен карактер
Самоевалуација
Планови и програми
Јавни набавки
Студии
Студии на прв циклус
СП Туризам
СП Царина и шпедиција
СП Осигурување и менаџмент со ризик
СП Гастрономија
СП Хотелско ресторански менаџмент
СП Менаџмент во услужен сектор
SP Tourism
SP Customs and Freight Forwarding
Студии на втор циклус
СП2 Менаџмент во туризам
СП2 Гастрономија и прехранбена технологија
СП2 Царина и шпедиција
СП2 Осигурување и менаџмент со ризик
SP2 Customs and Freight Forwarding
Студии на трет циклус
СП3 Туризам
СП3 МУС – Осигурување
СП3 МУС – Царина и шпедиција
Студентска пракса
Огласна табла
Прв циклус
Резултати прв циклус
Известувања прв циклус
Распореди и сесии прв циклус
Втор циклус
Резултати втор циклус
Известувања втор циклус
Распореди и сесии втор циклус
Трет циклус
Известувања трет циклус
Распореди и сесии трет циклус
Уписи
Упис на прв циклус (дипломски)
Упис на втор циклус (магистерски)
Упис на трет циклус (докторски)
Сертификат за водич – придружник – раководител
Наука и истражување
За ЦНИР
Конференции
Публикации
Мобилности
Erasmus +
Outgoing students
Incoming students
CEEPUS
FINALIST
TASA
iKnow
iKnow – Упатство
Финансиски модул – Упатство
Search for:
Акти
2023-10-05T12:38:53+02:00
Home
За Факултетот
Акти
СТАТУТ
СТАТУТ НА ФТУ
ЗАКОНИ И ПРАВИЛНИЦИ
Закон за високо образование
ПРАВИЛНИК ЗА ПОСЕБНИТЕ УСЛОВИ И ПОСТАПКАТА ЗА ИЗБОР ВО НАСТАВНО-НАУЧНИ, НАСТАВНО-СТРУЧНИ, НАУЧНИ, НАСТАВНИ И СОРАБОТНИЧКИ ЗВАЊА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА
ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ИЗДАВАЧКАТА ДЕЈНОСТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” – БИТОЛА
ПРАВИЛНИК ЗА УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТАТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА КАРИЕРА, АЛУМНИ И ДОЖИВОТНО УЧЕЊЕ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА
П Р А В И Л Н И К ЗА МОБИЛНОСТ НА УНИВЕРЗИТЕТИТЕ ВО ЗЕМЈАТА И ВО СТРАНСТВО
ПРАВИЛНИК ЗА МОЖНИТЕ НАЧИНИ ЗА ПРОВЕРКА НА ЗНАЕЊЕТО НА СТУДЕНТОТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА
П Р А В И Л Н И К ЗА УСЛОВИТЕ, КРИТЕРИУМИТЕ И ПОСТАПКАТА ЗА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ЗВАЊЕ ПРОФЕСОР ЕМЕРИТУС НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА
ПРАВИЛНИК ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ФИНАНСИРАНИ ОД МЕЃУНАРОДНИ ПРОГРАМИ, ДОМАШНИ И/ИЛИ СТРАНСКИ ИНСТИТУЦИИ, ВЛАДИ ИЛИ ФОНДОВИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА (ПРЕЧИСТЕН ТЕКСТ)
ПРАВИЛНИК за издавање на дипломи на УКЛО
ПРАВИЛНИК за начинот на кој се вршат стручно-административните работи од заеднички интерес за единиците на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола
ПРАВИЛНИК ЗА УСЛОВИТЕ, КРИТЕРИУМИТЕ И ПРАВИЛАТА ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И СТУДИРАЊЕ НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА (ПРЕЧИСТЕН ТЕКСТ)
ПРАВИЛНИК ЗА УСЛОВИТЕ, КРИТЕРИУМИТЕ И ПРАВИЛАТА ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И СТУДИРАЊЕ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА
ПРАВИЛНИК ЗА УСЛОВИТЕ, КРИТЕРИУМИТЕ И ПРАВИЛАТА ЗА ЗАПИШУВАЊЕ И СТУДИРАЊЕ НА ТРЕТ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА (ПРЕЧИСТЕН ТЕКСТ)
ПРАВИЛНИК ЗА СИСТЕМАТИЗАЦИЈА НА РАБОТНИ МЕСТА НА ФТУ ОХРИД
ДЕЛОВНИК, КОДЕКС И УПАТСТВА
У П А Т С Т В О за давање поддршка при конкурирање за проекти финансирани од меѓународни програми, домашни и/или странски институции, влади или фондови на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола (прочистен текст)
У П А Т С Т В О за реализација на проекти финансирани од меѓународни програми, домашни и/или странски институции, влади или фондови на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола
У П А Т С Т В О за проверка и плаќање на фактури при реализација на проекти финансирани од меѓународни програми, домашни и/или странски институции, влади или фондови на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола
ЕТИЧКИ КОДЕКС НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА
ДЕЛОВНИК за работа на Наставно – научниот совет на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид
РЕШЕНИЈА ЗА АКРЕДИТАЦИЈА
Прв циклус
Царина и шпедиција
Гастрономија
Хотелско ресторански менаџмент
Менаџмент во услужен сектор
Менаџмент во финансиско работење
Осигурување и менаџмент со ризик
Туризам
Customs and Freight Forwarding (ENG)
Tourism (ENG)
Втор циклус
Царина и шпедиција
Туризам
Гастрономија и прехранбени технологии
Осигурување и менаџмент со ризик
Customs and Freight Forwarding (ENG)
Трет циклус
Туризам
Менаџмент во услужен сектор
РЕШЕНИЈА ЗА ПОЧЕТОК СО РАБОТА
Прв циклус
Царина и шпедиција
Гастрономија
Хотелско ресторански менаџмент
Менаџмент во услужен сектор
Менаџмент во финансиско работење
Осигурување и менаџмент со ризик
Туризам
Customs and Freight Forwarding (ENG)
Tourism (ENG)
Втор циклус
Царина и шпедиција
Туризам
Гастрономија и прехранбени технологии
Осигурување и менаџмент со ризик
Customs and Freight Forwarding (ENG)
Менаџмент во туризам
Трет циклус
Туризам
Менаџмент во услужен сектор
Тарифници за надоместоци за издавање на реални акти
Прв циклус додипломски – конкурс и информации за надоместоци
Втор циклус магистерски – конкурс и информации за надоместоци
Трет циклус докторски – конкурс и информации за надоместоци
Page load link
Go to Top